divendres, de març 07, 2008

L'AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE CENSURA I MENTEIX

Fets:
• El passat dimecres 27 de febrer, l'Assemblea de la vila de Sant Quirze va col·locar una pancarta a la rotonda de l'estació que deia: "Hi ha 6 pisos buits de protecció oficial . Sorteig dia 2 de març al Parc de les Morisques". En menys de 24 hores, l'ajuntament (CIU, PSC i PP) la va retirar.

• El dijous 28 de febrer, l'Assemblea va col·locar una segona pancarta al mateix lloc que hi deia: "Ens censuren les pancartes? Hi ha 6 pisos de protecció oficial buits. Concentració dia 2 març al Parc de les Morisques". En menys de 8 hores, l'ajuntament la va retirar.

• El mateix dijous, l'Ajuntament penja un comunicat al web municipal on diu lamentar la confusió creada per la pancarta, on es desprèn de qualsevol responsabilitat envers els pisos i menteix en afirmar ser coneixedors de l'existència dels pisos buits des de fa només una setmana per un comunicat d'ADIGSA (gestora dels pisos).

• Finalment, en acabar l'acte de protesta realitzat aquest diumenge per part de l'Assemblea, es va penjar una nova pancarta en el mateix parc que deia "L'AJUNTAMENT ENS CENSURA LES PANCARTES!! NO ENS ATURARAN". En mitja hora, l'ajuntament la va fer retirar davant dels propis membres de l'Assemblea per una ordre directa d'alcaldia.

Denunciem que:
• L'ajuntament menteix en el comunicat quan parla d'uns "suposats pisos municipals buits" i pretén fer creure que desconeixia la problemàtica fins que "la setmana passada ADIGSA va comunicar a l'ajuntament l'existència d'una sèrie de pisos buits”

• L’ajuntament ha estat coneixedor en tot moment de l'existència d'aquests pisos buits des de fa més de 2 anys ja que:
- Des del primer moment s'han entrat instàncies reclamant que s'obri una nova llista per a accedir als pisos en desús
- En el 2007 es va realitzar un sorteig entre dues parelles residents a l'edifici de protecció oficial per ocupar un dels pisos buits que té dues habitacions.
- Des del 2007 l'ajuntament gestiona 2 d'aquests pisos per a emergències deserveis socials

• L'ajuntament, tot i no ser el propietari dels pisos ha amagat la informació i s'ha mantingut
passiu i al marge de la problemàtica.
• L'ajuntament censura a qui denuncia la mala gestió municipal.

*Trobareu tota la informació amb detall en l'especial del Kontrainformem (Divendres 7 de Març el podreu
trobar als punts habituals: Biblioteca, Masia Can Feliu, Cafeteria la Lila, Canya Jove i Papereria DINA 4)

DIMECRES 12 DE MARÇ a les 20h
CONCENTRACIÓ PLAÇA DE LA VILA
PROU MENTIDES!
TRANSPARÈNCIA I LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ A ST. QUIRZE!
Assemblea de la Vila de Sant Quirze