dimarts, de juny 17, 2008

Demà se celebra el judici contra els dos joves que es van penjar del pont de la Rambla Ibèria en solidaritat amb en Franki de Terrassa

El Grup de Suport al Franki al Vallès Occidental ha convocat per demà una concentració, a partir de les nou, davant dels Jutjats

Al penal número 1 de Sabadell se celebrarà demà el judici contra els dos joves sabadellencs que es van penjar del pont de la Rambla Ibèria per demanar la llibertat d'en Franki. La fiscalia els imputa un delicte de resistència, que pot estar penat amb un any de presó. El col·lectiu d'advocades Caia Afrània que els representarà en el judici, han anunciat que en sol·licitaran l'absolució ja que “no hi ha elements, ni subjectius ni objectius, per concorre en un delicte penal”.

Jose Luis Castet, un dels joves acusats, va explicar ahir que segons el seu parer l'acusació de la Fiscal respon “al cas concret a què va fer referència l'acció, i sobretot tenint en compte que a Sabadell les mostres de solidaritat han estat nombroses, la fiscal vol donar una lliçó exemplar”. En la roda de premsa d'ahir en la qual els va acompanyar en Franki, el jove Terrassenc condemnat a 2 any i set mesos de presó per “ultratge a la bandera”, van posar sobre la taula que, segons ells, no se'ls pot acusar de resistència ja que “no ni va haver”.

En la mateixa línia van parlar les advocades que els defensaran en el judici les quals van declarar que “els mossos d'esquadra en cap moment es van dirigir a ells per demanar-los que es despengessin, ells sols no podien despenjar-se, i a més, no hi va haver cap tipus de resistència quan els agents els van despenjar i detenir”, la qual cosa demostra, segons elles, que no hi ha elements per concorre en un delicte penal.

Font: Vilaweb Sabadell

Cap comentari: