dilluns, de juny 30, 2008

Crònica de la jornada 25 juny cas Xavi (Barberà del Vallès)


Amb aquest imeil us volem fer extensiva la crònica del dia 25 de juny que s'ha fet des de l'Assemblea Informativa i de Seguiment del cas Xavi.

En tot cas, i abans de llegir els documents que us adjuntem, si que volem deixar molt clar que des de l'equip de govern, dels que fem responsables a Ana del Frago (PSC) i Antonio (PSC) i a la persona que representa a la secció local d'EUiA (Celestino Sánchez), van fer una clara demostració del despotisme municipal que no és només identificable a Barberà. Aquestes persones a través dels seus grups municipals (PSC i EUiA) van votar en contra del fet d'introduir d'urgència la moció que van distribuir dies abans (no es votava el contingut en aquell moment sinó donar oportunitat al debat!!!!), van donar informacions falses i confuses entorn al cas, van eludir la necessitat d'aclarir unes preguntes que, a hores d'ara, ja haurien d'estar més que clares, van mostrar-se autoritaris i maleducats a l'hora de tractar a la persona que llegia el text de precs i preguntes, van amenaçar a una regidoria quan estaven tractant un altre tema d'interès municipal, van tornar a tallar l'emissió en directe del ple quan tocava la intervenció del veïnat al torn de Precs i Preguntes, ...

Des del veïnat que es va mobilitzar per la llibertat d'expressió i contra els abusos de poder es va tornar a fer una clara i ferma demostració de ser curosos i curoses amb la informació i de donar totes les facilitats i fer accessibles documents originaris per tal que tothom pugui construir-se la seva pròpia opinió. Com seguirem fent.

Només per mostrar-vos un exemple d'aquest continu abús de poder del govern municipal us passem les paraules que hem transcrit de part de la intervenció del portaveu del PSC, Antonio Báez (que també és primer tinent d'Alcaldia i regidor d'Urbanisme i Mobilitat, Obres Públiques, Règim Interior, Recursos Humans, Seguretat Ciutadana, Salut Laboral i Prevenció de Riscos, i Secretaria General), ben aviat editarem el vídeo perquè us en feu creus d'aquest personatge, que mira de treure's qualsevol responsabilitat sobre el cas i també a la Policia Local:

"La policía no abre diligencias ni por orden de este equipo de gobierno ni mucho menos porque llame una vecina, que evidentemente es menos monárquica o más monárquica que usted, incluso que yo. O sea, la policía es un ente autónomo y en base a la ley de Policía de Catalunya y en base a un aviso va y abre o no abre diligencias en virtud de lo que aprecia, si aprecia que puede haber delito o no. Entonces, yo lo que dije en la junta de portavoces es que la policía a requerimiento de una denuncia de una vecina fue, pero no que abra diligencias porque lo diga una vecina ni tan siquiera porque lo diga o el grupo de gobierno o yo mismo que soy su concejal. Ese tema es el que quería dejar claro".

Riuríem sinó fos perquè ens sentim plenament barberenques, ens estimem la nostra vila i quotidianament estem compromeses i implicades en la millora de la nostra ciutat.

RECORDATORI: PROPER DIUMENGE 29 DE JUNY ES REUNEIX L'ASSEMBLEA INFORMATIVA I DE SEGUIMENT DEL CAS XAVI, A PARTIR DE LES 18H A L'ATENEU DE BARBERÀ

-------------------
-------------------
Us passem part del text que es va llegir al torn de Precs i Preguntes, on podreu conèixer de primera mà que vam preguntar a l'equip de govern. Esperem que algun dia es dignin a respondre des de l'equip de govern els aspectes tan irregulars de la seva actuació i que van esquivar quan també van preguntar altres regidors i regidores:

Davant aquest nou cas d'atac a la llibertat d'expressió i d'abús de poder, responsabilitat del govern municipal de Barberà (PSC-EUiA-ICV), l'Ateneu de Barberà es vol mostrar clar i ferm expressant aquestes denúncies i aquestes propostes:
- Volem denunciar la persecució, la repressió i la criminalització polítiques que ha exercit el govern municipal de Barberà, sense respectar un dret legítim de les persones com és expressar, públicament i pacíficament, una opinió política de dissensió vers la monarquia espanyola, un sistema més d'organització política.

En aquest sentit volem preguntar a la regidora Ana del Frago i al regidor Celestino Sánchez com es que s'actua d'aquesta manera amb un posicionament de l'Ateneu de Barberà quan partits del govern municipal, com EUiA, han expressat el mateix posicionament polític i han fet públiques frases alolegòriques del mateix estil vers la monarquia, arribant al punt de declarar-se antimonàrquics des del mateix grup municipal com així ho van expressar a la revista municipal?

- Volem denunciar l'abús de poder exercit des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana malbaratant, a més, temps i recursos públics, cololectius i comunals de tot veïnat de la ciutat, obrint un procés judicial basat en unes diligències on s'apunta impúnement a una persona i s'escriuen greus mentides i difamacions sobre un espai associatiu referencial a la ciutat. Reclamem que s'investigui públicament el procediment seguit des de la Policia Municipal, ja que tenim els nostres dubtes que sigui fonamentada i ajustada a dret.

Al regidor Antonio Báez li volem preguntar sobre la decisió dels agents de la Policia Municipal d'assenyalar a un jove impúnement que no coincideix amb la persona que fa de representant públic i legal de l'Ateneu de Barberà. Tenia vostè constància d'aquest procés? Per què es va decidir assenyalar a aquesta persona?

Al mateix regidor, li volem preguntar perquè s'ha actuat d'aquesta manera en aquest cas i no en d'altres que s'ha expressat el mateix posicionament polític vers la monarquia, tant des de l'Ateneu com des de grups municipals que comparteixen govern municipal amb vostè?

Al mateix regidor, li volem preguntar per què s'ha actuat amb tanta diligència i arbitrarietat davant un acte públic, pacífic i cololectiu d'una entitat de la ciutat mentre es congela, sense donar cap resposta oficial, la investigació de l'incendi provocat a la Torre d'en Gorgs, on un equipament públic i més de 200 persones van estar greument amenaçades per un foc provocat contra una furgoneta municipal?

Al mateix regidor li volem preguntar sobre la informació que s'ha acabat fent pública, però no oficial, sobre la instància i pressió d'una veïna entorn a la pancarta que es va cololocar a l'Ateneu. Considera vostè que és normal que l'acció d'una veïna engegui aquest malbaratament de recursos públics i municipals? Considera vostè que és normal que l'acció d'una veïna no es vehiculi per la comunicació amb la persona que fa funcions de representant i portaveu de l'Ateneu abans d'utilitzar unilateralment la denúncia d'uns treballadors públics i municipals, com són els agents de la policia local?

Finalment, volem preguntar al regidor Antonio Báez, per què no s'ha reunit amb l'Ateneu després de les diferents demandes que s'han fet en aquest sentit des del centre social? En aquest sentit, també volem conèixer l'opinió de l'alcaldessa Ana del Frago i de la resta de regidors i regidores respecte la negació a reunir-se amb una entitat de la ciutat?

A la regidora de Joventut, Elvira Maza. Tenia vostè constància d'aquesta queixa formulada per una veïna sobre la pancarta? Quin va ser el procés seguit des de la regidoria sobre aquest tema? Troba normal que mantenint-se reunions quasi setmanalment entre Ateneu i Ajuntament no es comuniquin aquests conflictes a les persones responsables del centre social? Troba normal que s'utilitzi la via de la denúncia i no del diàleg i comunicació en aquests casos?

- Volem denunciar aquest nou cas de doble persecució i criminalització polítiques, com pel cas del company Franki de Terrassa, on es reprimeix un posicionament polític cololectiu, el de l'Ateneu de Barberà, però dirigint les acusacions a una persona significada en el teixit associatiu de Barberà, implicat també en cololectius antirepressius de l'esquerra independentista dels Països Catalans.

A tots i totes les regidores els volem preguntar què n'opinen de què s'assenyali arbitràriament a una persona davant d'un posicionament públic, pacífic i cololectiu vers la monarquia? Què n'opinen de què es coarti el dret a dissentir vers la monarquia?

- Volem demanar, com hem fet altres vegades, que qualsevol conflicte derivat de la tasca associativa, política i cultural que desenvolupa el teixit associatiu de la ciutat es resolgui per vies de diàleg, comunicació i mediació entre les parts implicades (entitats-ajuntament), i que es deixi, definitivament, la via de les denúncies i els jutjats.

A la regidora i alcaldessa Ana del Frago li volem preguntar si aquesta demanda la incorporan en el funcionament normal de la interlocució entre Ajuntament i teixit associatiu?

- Proposem la dimissió de l'actual responsable polític de la Policia Municipal de Barberà, Antonio Báez, per no complir amb les seves obligacions i no rebre ni donar resposta a les demandes de reunions i trobades que li fa un espai associatiu referencial de la ciutat; per coherència política, ja que el seu grup municipal, el PSC, responsable del govern municipal, ha cololaborat en la 1a, 2a i 3a Setmana Anticonstitucional, on s'ha expressat el mateix posicionament polític que a la famosa pancarta; i per ser el responsable polític d'aquesta doble persecució i criminalització polítiques.

- Convidem a la militància d'EUiA i d'ICV de Barberà del Vallès a què facin una reflexió interna sobre aquest atac contra la llibertat d'expressió i abús de poder, del que també són responsables els seus representants en el govern municipal, i actuïn en conseqüència en relació al posicionament que prenguin respecte aquest cas.

- I, finalment, convidem a què es continuï mostrant el rebuig i la crítica a la monarquia, exercint el dret legítim a la dissensió i a la llibertat d'expressió.