dimecres, de juny 25, 2008

Un barberenc imputat per presumpte delicte d'injúries a la Corona Espanyola


Us passem el cartell de la concentració que s'ha convocat pel proper dimecres 25 de juny a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès a partir de les 19.30. Aquesta concentració té un triple objectiu: mostrar el compromís del veïnat amb la llibertat d'expressió; mostrar la nostra solidaritat amb el jove barberenc que ha estat assenyalat arbitràriament des del govern municipal i assistir al Ple Municipal per conèixer l'opinió dels grups municipals sobre aquest cas de retall de la llibertat d'expressió i d'abús de poder municipal.

En aquest sentit, i seguint les indicacions de l'Assemblea informativa i de seguiment del cas Xavi, el passat dissabte es va fer arribar a tots els grups municipals del Ple Municipal el següent text amb la intenció que pugui ser introduït com a Moció d'Urgència, per poder fer possible el debat en primera instància i, posteriorment, cada grup municipal es posicioni de la forma que cregui convenient. Creiem que és la forma més adequada i transparent, segons el que estableix el Reglament Orgànic Municipal, de tractar aquest cas en l'àmbit del Ple Municipal, ja que assegura un debat i un posicionament dels grups municipals, aspecte que no està contemplat en l'apartat de precs i preguntes.

Text que s'ha difós a tots els grups municipals del Ple Municipal:

Seguint un dels acords presos en l'assemblea informativa i de seguiment d'ahir pel cas del Xavier Oñate, facilitem aquesta moció perquè l'alcaldessa, les i els portaveus dels grups municipals o regidores i regidors a títol individual del plenari la tramitin i la introdueixin com a Moció d'Urgència en l'ordre del dia i pugui ser tractada, debatuda i votada en el ple del dia 25 de juny. Restem a la vostra disposició.

Assemblea informativa i de seguiment del cas Xavi
Barberà del Vallès, 20 de juny de 2008

MOCIÓ D'URGÈNCIA
Davant la imputació del jove barberenc implicat en el teixit associatiu de la ciutat, Xavier Oñate, per presumpte delicte contra la monarquia, i havent-se observat que en les diligències policials que han motivat l'obertura del procés judicial se l'assenyala de forma arbitrària en relació a un posicionament públic i cololectiu d'un espai associatiu de la ciutat davant la Monarquia, acordem en el Ple Municipal el següent posicionament:
1) Expressem la nostra solidaritat i recolzament a en Xavier Oñate, davant del fet que se l'hagi assenyalat de forma arbitrària en les diligències policials que han motivat l'obertura d'un procés judicial per un posicionament vers la monarquia que ha estat expressat i anunciat públicament i de forma cololectiva per veïnat i entitats de la ciutat.
2) Expressem la nostra defensa de la llibertat d'expressió, ja que entenem que
qualsevol veïna i veí de Barberà pot expressar lliurament la seva opinió vers la
monarquia. En aquest sentit ens declarem a favor de despenalitzar el fet d'expressar una opinió crítica i/o contrària vers la institució monàrquica a l'Estat espanyol.
3) Expressem la necessitat de resoldre qualsevol conflicte derivat de l'activitat associativa d'entitats de la ciutat per les vies del diàleg i la comunicació directa entre Ajuntament i entitats, sense recórrer a les vies judicials.


-----------------------------------------------------------


Us adjuntem el comunicat de l'Ateneu de Barberà, en el que es denuncia que han iniciat un procés judicial contra un dels seus membres per l'aparició a l'Ateneu d'una pancarta en suport a les persones represàliades per la crema de fotografies de la corona espanyola arreu del país.

Us adjuntem també el comunicat en pdf i la denúncia que van fent quatre agents de la policia municipal.

Finalment us informem que el proper dimecres 25 de juny a les 19.30 hi haurà concentració al ple de Terrassa.

PER MÉS INFORMACIÓ: 675 049 052


PER LA LLIBERTAT D?EXPRESSIÓ PROU D'ABUSOS DE PODER POLÍTICS I POLICIALS

Quatre agents de la Policia Municipal de Barberà, dirigida políticament pel pacte de govern municipal PSC-EUiA-ICV, denuncien arbitràriament un jove implicat en el teixit associatiu, cultural i polític de la ciutat, per presumpte delicte contra la corona o família reial espanyola.

Us adjuntem el comunicat (versió extensa) i també us adjuntem els fulls de la denúncia perquè tothom tregui les seves pròpies
conclusions. A la web de l'Ateneu (www.ateneubarbera.org) estem
preparant altre tipus de documentació en relació al que diem en aquest comunicat (en tot cas, per qualsevol qüestió poseu-vos en contacte amb nosaltres) que en breu estarà activa. Salut i gràcies!

> PROPERES CONVOCATÒRIES

El proper dimecres 25 de juny, dia en què es celebra el Ple Municipal, convoquem una concentració a la Plaça de la Vila a partir de les 19.30 i animem a tot el veïnat a assistir a aquesta convocatòria i al mateix ple.

Denuncia
Us mantindrem informades i informats sobre aquestes convocatòries però us animem a què feu circular per tots els mitjans a l'abast aquest nou cas de retall de la llibertat d'expressió i d'abús de poder.

Més info a: www.ateneubarbera.org

Cap comentari: