dimarts, de setembre 25, 2007

Cicle d’ecologia urbana organitzat per l'ADENC : “Alternatives sostenibles”

Aquesta tardor l’ADENC ha programat un seguit de cursos i activitats per apropar als ciutadans l’interès vers la natura i el coneixement d’aspectes relacionats amb el medi ambient. Entre aquests darrers, el cicle d’ecologia urbana “Alternatives sostenibles”, que es realitzarà entre el 27 de setembre i el 13 de desembre de 2007 a Terrassa.

El medi ambient és un tema que cada dia està més d’actualitat: el canvi climàtic, la gestió de l’aigua, la mobilitat sostenible, l’impacte de les noves infraestructures sobre el territori, la gestió dels residus, etc. Aquest cicle d’alternatives sostenibles vol aproximar-nos d’una manera amena a aquests temes, i constarà de quatre xerrades impartides per experts en la matèria i sortides complementaries que ens ajudaran a comprendre millor els conceptes explicats.

Es tracta d’un cicle dirigit a tots aquells ciutadans que vulguin conèixer millor quina és la situació actual d’alguns recursos, quina és la problemàtica principal de cadascun dels àmbits que presentarem i quines són les solucions que podem adoptar, tant individualment com col·lectivament, per disminuir i millorar la situació futura dels problemes mediambientals que planteja la nostra societat.


El programa del curs és el següent:


L’aigua:

Dijous 27 de setembre: “La nova cultura de l’aigua”, a càrrec d’un representant de la Xarxa per la Nova Cultura de l’Aigua.

Dissabte 29 de setembre: “Sortida al riu Ripoll”, a càrrec de Cesc Múrria, doctorant del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona.

El territori:

Dijous 25 d’octubre: “Territori: la ciutat i el medi natural”, a càrrec de Josep Germain i Otzet, geògraf i consultor ambiental.

Dissabte 27 d’octubre: “Sortida pel rodal de Terrassa”, a càrrec de Pep Monterde i Guille Domingo.


L’energia:

Dijous 29 de novembre: “Energia i edificació. L’energia solar”; a càrrec de David Berenguer, ambientòleg, Aplicacions solars.

Dissabte 1 de desembre: “Visita al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya”, a càrrec de David Berenguer. Entrada 1,40 euros.


Els residus:

Dijous 13 de desembre: “Gestió dels residus a Catalunya. El Vallès Occidental”, a càrrec d’un representant de CEPA (Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius).


Inscripció del curs:

Socis ADENC: 10 euros tot el cicle / 3 euros una xerrada amb la sortida.

No socis: 18 euros tot el cicle / 5 euros una xerrada amb la sortida.


El preu de la inscripció inclou el professorat i la documentació del curs, excepte la sortida de dissabte 1 de desembre. Les inscripcions es faran directament a l’ADENC o bé per telèfon (93 717 18 87). Les places són limitades.


Totes les sessions teòriques tindran lloc a l’Ateneu Candela de Terrassa: c/ Sant Gaietà 73, cantonada c/ Montserrat, de 19.30 a 21 h.


ADENC

El Vallès, 24 de setembre de 2007