dijous, de setembre 27, 2007

L'Entesa demana que la indústria militar no exposi a Fira Sabadell

Amb motiu de la International Air Meeting, la Fira de l'aeronàutica que es realitzarà a l'equipament municipal Fira Sabadell del 4 al 7 d'octubre, des de l'Entesa per Sabadell ens hem adreçat a l'Equip de govern per tal de conèixer si entre els expositors hi ha empreses relacionades amb la indústria militar i, en aquest cas, quin tipus de material exposaran en aquesta fira.

Concretament, tenim coneixement que una de les empreses que participaran a la fira, l'empresa CIMSA. Ingenierías de Sistemas, S.A. (www.cimsa.com), es dedica bàsicament a fer components per a la indústria militar, com ara paracaigudes militars i sistemes d'estabilització per a torpedes, entre molts altres productes. Els seus principals clients són l'Exèrcit d'Aire i Terra i els ministeris de defensa de diversos països.

Considerem que, en compliment dels acords municipals que van declarar "Sabadell a favor de la pau i el desarmament i van prendre el compromís de no col·laborar amb la indústria militar", i de promoure la cultura de la pau, no és lícit donar espai a indústries militars desatenent aquest compromís.

L'Entesa ha demanat a l'Equip de govern que doni informació sobre quin tipus de material exposarà aquesta empresa i sigui coherent amb la defensa dels valors de la pau i que impedeixi la participació d'aquesta o de qualsevol altra empresa relacionada amb la indústria militar a les activitats de Fira Sabadell si el material exposat és material militar o relacionat amb la indústria militar.

Entesa per Sabadell

Sabadell, 25 de setembre de 2007