dijous, de setembre 06, 2007

Neix Vilaweb Sabadell

Arriben els Serveis Informatius Populars de Sabadell i amb ells l'edició local de Vilaweb.
Ja fa alguns mesos un grup de persones, algunes provinents de diversos mitjans independents i també dels moviments socials, vam començar a parlar de la necessitat d'unificar esforços i potenciar diversos projectes comunicatius de manera paral•lela. Van començar les reunions fins les tantes de la matinada, les llargues discussions filosòfiques sobre què volem ser, quins projectes assumim, com ens organitzem, quin format adoptem...

Després va venir el tema, es tractava de sondejar fora de l’espai de reunions a veure si la gent (aquell ens estrany) veia la mateixa necessitat que nosaltres o esbufegava tot rondinant “quina poca feina!”. Així que vam començar a temptejar la idea de crear el que anomenàrem Serveis Informatius Populars de Sabadell i semblava que quallava! De manera que encara ens vam engrescar més i aquí ens teniu! Ara en forma digital a Vilaweb Sabadell, però també ens podreu trobar en format radiofònic als informatius de la ràdio comunitària Ràdio Trama o en paper a través del setmanari dels moviments socials la Directa, de la qual assumim la corresponsalia local. Al llarg d’aquest mes anirem consolidant els continguts de Vilaweb Sabadell, però com comprendreu les presses d’última hora fan que, com sempre, l’engegada sigui menys ambiciosa del que somniàvem. De moment podreu seguir els diferents actes i esdeveniments de Festa Major i a partir de dimecres vinent anirem donant forma a aquest projecte que ja és una realitat.

L’objectiu principal dels Serveis Informatius Populars de Sabadell és el d’omplir un buit informatiu que abraci les temàtiques més diverses, amb independència respecte els interessos que condicionen els mitjans de comunicació públics i privats, amb rigor i des d’una visió social i de país. Per aquest motiu esperem frisosos la col•laboració activa dels diferents agents de la ciutat. La comunicació popular no és possible sense la participació, així que si vols col•laborar amb els SIPS ja sigui de manera puntual o regular, posa’t en contacte amb nosaltres a través dels correus electrònics: sabadell@vilaweb.cat o redaccio@sipsabadell.info. Molt bona Festa Major!!!

Lucre vs compromís, opacitat vs transparència, monòleg del poder vs comunicació. Quin model informatiu busques? Tu decideixes.

Més info a Vilaweb Sabadell