dilluns, de desembre 18, 2006

La Campanya pel dret a decidir aposta per l'Autodeterminació dels Països Catalans

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), es va reunir ahir en una assemblea extraordinària, va apuntar el full de ruta pel proper any: la reivindicació de la sobirania fiscal i del dret dels parlaments del país perquè puguin convocar referèndums i la internacionalització del conflicte català, traslladant el debat de l'autodeterminació a Brussel·les.
pdd2 pdd3 pdd4

L'assemblea Extraordinària de la Plataforma pel Dret de Decidir es va celebrar al CIEMEN per a plantejar el futur del moviment per l’autodeterminació. Amb l’objectiu de definir aquest futur es va aprovar un nou manifest que destaca com a reptes principals el d’estendre la Plataforma al conjunt dels Països Catalans i el d’incorporar la població immigrada a la lluita per l’autodeterminació.

També es va dedicar un temps a plantejar el debat sobre el balanç i les perspectives de la Plataforma i del moviment per l’autodeterminació. Moltes intervencions dels participants han assenyalat la importància del moment polític actual, en què es demostra una erosió del sistema autonòmic.

La resta de l’Assemblea es va dedicar a exposar les dues principals campanyes que encetarà la plataforma. Una anirà dirigida a la reivindicació de la sobirania fiscal i l’altra girarà al voltant de la petició de celebració d’un referèndum d’autodeterminació.

A l’Assemblea hi van participar més d’una setantena de persones a títol personal o en representació de diverses entitats i moviments socials.