divendres, de desembre 01, 2006

COMUNICAT: Esquerra convoca a manifestar-se contra el Quart cinturó

ERC al Vallès Occidental fa una crida a la ciutadania a participar a la Manifestació d’aquest diumenge 3 de desembre a les 12 del migdia a la plaça Antoni Llonch de Sabadell convocada per la Campanya Contra el Quart Cinturó, de la qual Esquerra forma part des d’un bon principi, ara ja fa 15 anys.

La Campanya ha convocat aquesta manifestació per tornar a repetir la seva oposició a aquesta infraestructura, també anomenada Autovia Orbital o B-40, i que és un projecte del franquisme totalment obsolet.

Esquerra fa una crida al nou govern de la Generalitat de Catalunya i al govern de l'Estat, a descartar definitivament el Quart Cinturó, i proposa alternatives que no perjudiquin el nostre entorn natural com són:

-el foment del transport públic amb la creació de noves línies de tren i la millora de les ja existents i la potenciació de les línies d'autobusos.

-arranjament i modernització de la xarxa viària intercomarcal entre Terrassa i Granollers (C-1415), entre Terrassa i Martorell (C-243), entre Rubí i Sabadell (C-1413), de Sabadell a Poinyà (C-155) i de Sabadell a Parets (B-140), amb la millora dels vials i els enllaços.

-desdoblament de la Carretera entre Sabadell i Terrassa (N-150).

-supressió dels peatges de les Fonts i el de Martorell.

-creació de carrils bici i carrils per a vehicles de transport col·lectiu.

-construcció de rondes per evitar el pas pel mig de els grans urbs.