divendres, de gener 18, 2008

Comunicat del MAES per a professors i alumnes de Sabadell

ATUREM LA DEGRADACIÓ DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC !


Els sindicats USTEC•STEs (IAC), CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT fan una crida a tots els professors de l’ensenyament públic (no universitari) a mobilitzar-se el pròxim dia 14 de Febrer contra la LEC (Llei d’Educació de Catalunya)

Ens oposem a la llei perquè:

1. La millora de l’educació pública no passa per una gestió jeràrquica i empresarial de les escoles ni per la lògica del mercat, sinó per un augment seriós de la inversió, que possibiliti abordar tota la problemàtica i les necessitats dels centres i de l’alumnat.
2. La Llei obre noves vies de privatització de l’educació. Promou formes de gestió privada al centres públics, que podrien passar directament a mans d’entitats vàries.
3. La Llei aposta per una desregulació de les condicions laborals del professorat. A través d’aquesta Llei, l’Administració pretén eludir la seva responsabilitat en la marxa de l’ensenyament públic, tot traspassant-la als propis centres.

Demanem:

1. No volem un sistema educatiu que segregui l’alumnat pel seu origen socioeconòmic.
2. Volem una inversió del 6% del PIB en educació com a mínim.
3. Volem més places públiques 0-3 i de formació per a les persones adultes.
4. Volem suports educatius a les famílies.
5. No volem la gestió privada dels centres públics.
6. Volem la gestió democràtica i participativa de tots els centres educatius.
7. Volem un increment del nombre de professionals que treballen als centres per poder rebaixar les ràtios i donar una atenció més personalitzada als alumnes.
8. No volem la desregulació de les condicions laborals dels treballadors de l’educació ni la selecció del professorat per part de les direccions dels centres públics.
9. No volem condicions laborals diferents per a treballadors que fan la mateixa feina.
10. Volem el reconeixement social i econòmic de la tasca docent.


Des del Moviment d’Assemblees Estudiantils de Sabadell (MAES) –que agrupa alumnes de l’IES Escola Industrial, IES Pau Vila i IES Vallès- donem suport a tots/es aquells/es professors/es que vulguin defensar una escola pública de qualitat i laica, on no es permeti la gestió dels centres educatius en mans privades i on es defensin unes condicions laborals beneficioses pel professorat. Els/les alumnes també serem víctimes d’aquesta llei: la vostra lluita és també la nostra. Per això, des del MAES convoquem vaga d’estudiants pel 14 de Febrer en solidaritat amb els/les professors/es i en defensa de l’ensenyament públic (de la mateixa forma que han fet la majoria dels sindicats i col•lectius d’estudiants de Catalunya).

Per tot això, convoquem als professors i alumnes dels diversos instituts de Sabadell que assisteixin el pròxim divendres 25 de Gener a les 19 hores al Casal Pere Quart per a intentar consensuar accions i mobilitzacions a portar a terme en comú.

Per últim, encoratgem al professorat del nostre institut que s’organitzi i difongui la convocatòria a professors/es i alumnes de tots els Instituts de Sabadell, perquè la mobilització sigui un èxit.

Tots junts aturarem la LEC !


MAES
Moviment d’Assemblees Estudiantils de Sabadell