dijous, de gener 17, 2008

Justícia a l'Estil Bustos

Avui, 2 anys i 9 mesos després, avui era el dia fixat per celebrar el judici contra el policia municipal acusat de detenció al jove de 14 anys DD, després de perseguir-lo per haver posat adhesius Estil Bustos, no Gràcies!.


Ens trobàvem finalment la part denunciant, l’acusat i els testimonis que havien presenciat els fets, davant la porta de la sala de vistes del jutjat d’Instrucció núm. 2 de Sabadell. Res no feia pensar que el judici no es faria, perquè els funcionaris del Jutjat ens han preguntat primer si podríem declarar en castellà, cosa a la qual ens hem negat rotundament, tant l’acusació com els testimonis. Després, la mateixa funcionària del Jutjat d’Instrucció ens ha comunicat que potser només podrien declarar dos dels tres testimonis, per tal d’agilitar (entendre’l com fer-ho ràpid) el judici. Després d’informar-li que la nostra intenció era que declaressin els tres testimonis, ja que tots tres van presenciar els fets. La jutgessa ha fet entrar les advocades de l’acusació i de l’acusat --l’agent de la guàrdia urbana que anava a ser jutjat d’una falta de lesions, amenaces i tracte vexatori--, i un cop a dins els ha comunicat que el judici es suspenia perquè ella mateixa, d’ofici (sense que cap de les parts ho demanés) entenia que havia prescrit. Això ens ha sorprès molt, doncs no sols hem estat citats pel propi Jutjat, sinó que al llarg d’aquests mesos hem anat presentant diversos escrits demanant “celeritat” , “pràctica de diligències” i “l’assenyalament de judici”, i la premsa s’havia fet ressò de la tramitació accidentada de la denúncia (cal recordar que el Jutjat va extraviar la denúncia i que un cop retrobada, mentre s’investigava com a delicte, va estar aturada durant molts mesos).


Davant aquests fets, a l’espera que la jutgessa acordi per escrit la prescripció dels fets delictius per tal de poder-la recórrer davant l’audiència provincial de Barcelona, quan tot sembla indicar que el respecte dels drets depenen de l’individu que els exercita o, si més no, que els intenta exercitar, és per això que presentarem una reclamació als òrgans judicials i estatals corresponents, perquè prenguin les accions oportunes en contra d’aquesta jutgessa, que no fa bé la seva feina.


Així mateix, fer palesa la manca de respecte que ha tingut aquest Jutjat tant per l’acusació com envers els testimonis, que han hagut de deixar les seves respectives ocupacions per tal d’assistir al judici.


Família del menor.

Cap comentari: