dimarts, de gener 22, 2008

S'acorda donar continuïtat al FSCat a Sabadell

El deu de maig és la data acordada per a la reedició de l'encontre

Més d’una trentena d’entitats van participar, el dissabte passat, al Fòrum Social de Sabadell. D’aquesta jornada cal destacar-ne la fira d’entitats, amb una alta participació, i el debat de la tarda que va reunir una setantena de persones. El principal punt d'acord entre els participants va ser la importància i necessitat d'anar articulant un espai de debat i treball que pugui aplegar el màxim d'entitats amb esperit crític de la ciutat.

Aquest passat dissabte va tenir lloc el Fòrum Social de Sabadell, que va consistir en una sèrie d’actes que han durat tota la jornada. Durant el matí, a la Plaça Doctor Robert, es va dur a terme la fira d’entitats amb presència de més d’una vintena de col·lectius de la ciutat. Aquesta també va estar acompanyada de diverses activitats i tallers que van aconseguir captar l’atenció de menuts i grans. El dinar popular va contar amb la participació d’una quarantena de persones, i el cantautor sabadellenc Lluís Oliva es va encarregar d’amenitzar el sobretaula.

A partir de les 6, al Casal Pere Quart va tenir lloc el debat titulat “Com traslladar les lluites del Fòrum Social Català a la realitat sabadellenca”, amb una participació de més d’una setantena de persones. Després de fer una breu presentació del FSCat i una petita pinzellada a la història de l’associacionisme a Sabadell, van començar els debats per grups entorn els eixos establerts pel FSCat (drets socials, laborals i econòmics, defensa del territori, contra l’imperialisme i la globalització i, per últim, per la democratització de la societat). La Jornada es va cloure amb la posada en comú de les conclusions dels diferents eixos, i el debat entorn aquestes qüestions intentant traçar algunes conclusions conjuntes.Les conclusions

Segons han informat les portaveus del Fòrum Social de Sabadell encara no hi ha unes conclusions definitives però si que se’n desprenen unes primeres impressions, sobretot, destaquen la presa de contacte entre una trentena d’entitats que en la majoria de casos no havien treballat mai plegades. Un altre aspecte positiu que manifesten és la necessitat generalitzada d’un espai de trobada per crear sinergies entre tots aquests moviments socials i polítics de la ciutat, és per això que ja han anunciat una propera trobada el dissabte 10 de maig.

Pel que fa a les conclusions i reflexions extretes de cada eix de treball cal destacar-ne aspectes com la solidaritat entorn els conflictes laborals, la importància de la defensa del rodal de Sabadell i la conseqüent oposició al Quart Cinturó, la necessitat de seguir articulant una campanya contra totes aquelles expressions de l’imperialisme i el neoliberalisme a la ciutat. Es va destacar també el paper clau del teixit associatiu present en la tasca de crear consciències crítiques i generar alternatives, i la necessitat d'anar articulant-se per optimitzar esforços i aconseguir més força.A nivell global la valoració que s’ha fet des de l’organització ha estat molt positiva pel fet d’haver aconseguit aplegar una gran quantitat d’entitats de la ciutat, i ja han posat data per un segon encontre, que serà el dissabte 10 de maig. Un segon encontre, “de temàtica més acotada, però amb una participació encara més àmplia d'entitats”. El Fòrum Social de Sabadell participarà, el proper dissabte 26 de gener, a l’assemblea de Fòrums Socials Locals que tindrà lloc a Barcelona dins el marc del Fòrum Social Català.

Font : Vilaweb Sabadell