dimecres, d’abril 23, 2008

L'ingrés a presó d'en Franki ja és aquí, Concentració el pròxim dia 24 d'abril a les 19h davant l'ajuntament de Terrassa.

L'ingrés a presó d'en Franki ja és aquí, i ara toca demostrar que som un poble combatiu, solidari, insubmís i valent. Que se'ns vegi més que mai pels carrers! Si ens toquen a una ens toquen a totes!

DIFONEU A TRAVÉS DE LA XARXA, BOCA, PARETS I COM CREIEU NECESSARI!



Concentració el pròxim dia 24 d'abril a les 19h davant l'ajuntament de Terrassa.

En aquests moments està a les nostres mans lluitar per aturar l'ingrés a presó del nostre company franki. El passat divendres 18 d'abril els advocats d'en Franki de Terrassa vanrebre la desestimació del recurs presentat davant del tribunalconstitucional espanyol que ratifica la condemna de dos anys i 8 mesosde presó pel "cas de la bandera". Després de casi dos anys d'haver-lopresentat ni se l'han mirat dient que "carece manifiestamente decontenido que justifique una decisión sobre el fondo por parte deltribunal constitucional". L'entrada a presó, prèvia formalitat decitació i comunicació, es preveu en un termini obert d'unes poquessetmanes.

Recordem que els fets es remunten les festes majors de Terrassa al'estiu del 2002, quan un cercavila festiu que demanava la retirada deles banderes espanyola i europea del balcó de l'ajuntament va serreprimit per agents de la policia municipal. Aquests agents mesos méstard van denunciar a dues persones com a responsables d'haver intentatdespenjar la bandera i d'haver-los agredit. Aquesta denuncia va fer quela fiscalia fes una acusació inicial pels delictes d'ultratge aespanya, atemptat a l'autoritat, lesions i desordres i demanés 3 anys i6 mesos de presó.El judici es va realitzar al setembre del 2004. Elsagents que havien denunciat es van desdir de la seva versió anterior inomés admetien la presencia d'en Franki al cercavila i en cap casmanifestaven haver-lo vist despenjant la bandera o agredint als agents.És més, un dels agents va declarar uns dies abans davant del jutge queell havia denunciat a en Franki perquè li havien passat el seu nom icognoms escrit en un paper. Durant el judici no va existir cap mésprova que demostrés la seva presencia al cercavila, ni en vídeos del'ajuntament ni en fotografies de la premsa. Cal recordar també quel'ajuntament es va personar al judici per reclamar els 70 euros quevalia canviar la bandera espanyola, ja que havia patit un estrip d'uns4 cm per 10 cm.

La sentència es va saber al novembre del mateix any. Condemnava a enFranki a dos anys i 3 mesos de presó pels delictes de desordres iatemptat a l'autoritat i a una pena-multa de 9 mesos, que de nopagar-se sumaria la seva meitat en presó(4 mesos i mig). O sigui, eltotal serien 2 anys i 7 mesos i mig de presó.
El jutge que va dictar la sentència va ser Enrique Rovira del Canto, unantic fiscal militar durant la dictadura que es va passar a jutgedurant la transició. Aquest personatge va dictar la sentenciareconeixent que "no se podia acreditar la participación de los acusadosen los hechos", però com que segons la policia estaven allà, ho podienhaver fet. En aquest judici es van vulnerar els drets fonamentals dedefensa, no es va respectar la presumpció d'innocència, no va ser unjudici just, no va haver cap prova que demostrés els delictes de ques'acusava,... En definitiva, va ser una sentència política on va quedarclar que no importaven els fets sinó donar un càstig a totes aquellespersones dissidents que qüestionen a l'estat i denuncien lesinjustícies i misèria que genera el sistema capitalista.
En saber la sentència, es va presentar un recurs a l'audiènciaprovincial de Barcelona, que el va desestimar al maig del 2005. Enaquest moment la sentència va esdevenir ferma, i al superar els dosanys de presó significava un ingrés directe sense possibilitat dellibertat condicional. Gràcies a la mobilització popular es va forçar al'ajuntament de Terrassa a posicionar-se i aquest va presentar unindult. Aquesta petició va servir perquè el jutjat penal n. 2 aturesl'execució de la sentència, o sigui l'ingrés a presó. Un any després almarç del 2006 l'indult va ser denegat i l'execució de la sentència esva activar novament. Una altra vegada la mobilització popular vapressionar al jutjat i aquest va acceptar aturar l'ingrés a presómentre no es resolgués un recurs presentat al tribunal constitucionalque demanava la anulació del judici. I finalment aquest any 2008 aquestrecurs ha estat desestimat i, per tant ja no queda cap més organismejudicial a l'estat espanyol a on recórrer.

En aquests moments està a les nostres mans lluitar per aturar l'ingrés a presó del nostre company franki.

Per tot això us convoquem :

Dia 24 d'abril a les 19h davant l'ajuntament de Terrassa.

Us esperem
SAT