divendres, de novembre 17, 2006

Barcelona: Periodistes agredits per agents dels mossos d'esquadra

Tres periodistes han estat agredits per agents dels mossos d'esquadra durant la càrrega que ha dissolt la gent concentrada al Pla de Palau després de la manifestació estudiantil contra el Pla Bolonya.La policia catalana ha entrat al Pla de Palau a les 14:20h, quan una desena de nois d'entre 14 i 15 anys havien llançat 3 o 4 ampolles de vidre a una patrulla de la guàrdia urbana. Agents de la Brigada Mòbil han baixat dels furgons hi han detingut dos nois, mentre colpejaven a tots els que eren al seu voltant. Altres agents de paisà amb la cara tapada també han començat a intervenir. Un agent antiavalot ha colpejat durament amb una patada la cama d'un periodista gràfic que treballa per diferents diaris catalans. Un altre agent de paisà i amb la cara tapada ha donat una forta bofetada a un fotògraf de La Vanguardia, dient-li textualment: "a ti te voy a trincar". La resta de periodistes presents, que han pogut fotografiar i gravar els fets, s'han encarat amb el policia, demanant explicacions pel succeït.
Un tercer periodista també ha estat colpejat segons ens han informat altres reporters presents, tot i que Liberinfo no ha estat testimoni d'aquesta agressió.
Segons hem pogut comprovar des de Liberinfo, les detencions de joves realitzades pels mossos en molts casos eren decidides per criteris estètics, com en el cas de l'emmanillament i detenció d'un jove amb el cabell en forma de cresta al carrer Argenteria. Els agents dels mossos que procedien a les detencions també anaven vestits amb estètica reggae, punk o sharp.

Font : LibertInfo
Informació Sabadell no es fa responsable de l'opinió que pugui generar el contingut de la pàgina web