dimecres, de novembre 22, 2006

TRONCS D'ALZINA A LA SEU DE LA DIPUTACIÓ

La Coordinadora per la Salvaguarda del Parc del massís de Sant Llorenç de Munt i serra de l'Obac porta a la seu de la Diputació de Barcelona restes de les alzines talades en les obres de construcció de la carretera entre coll d'Estenalles i Mata-rodona per la Coma d'en Vila i coll de Boix.
Aquest matí, a 2/4 de 12, davant de la seu de la Diputació de Barcelona, a la Rambla de Catalunya, representants de la Coordinadora per la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac han deixat una pila de troncs per a constatar, davant l'ens impulsor, que la construcció de la carretera de Mata-rodona també deixa víctimes pel camí. Els troncs d'alzina, procedents de la zona d'obres i baixats a les espatlles dels participants de la concentració del passat diumenge, exemplifiquen, només en petita mesura, una de les conseqüències de l'execució del projecte: la tala de més de 2.000 alzines.

El conflicte, també als anuncis
La Diputació de Barcelona ha publicat aquest dies uns anuncis a tot color a plana sencera i en alguns mitjans escrits un comunicat en què manifesta, en 9 punts, quina és la seva posició. La Coordinadora ha publicat també un comunicat, inserit també a dos mitjans, malgrat que sense finançament públic.

La Coordinadora reitera la necessitat de trobar algun interlocutor que, prescindint de consideracions polítiques, intervingui en el conflicte i mintjanciï en la recerca d'una solució. Evidentment, si la Diputació de Barcelona pretén resoldre el conflicte per la via dels anuncis té les de guanyar: disposa de molts més recursos econòmics que les entitats que conformen la Coordinadora.
Ara bé, no haurà resolt les qüestions de fons i, de fet, haurà perdut l'oportunitat de solucionar un conflicte per la via concertada.

El Bages i el Vallès, 22 de novembre de 2006

Font : Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
Informació Sabadell no es fa responsable de l'opinió que pugui generar el contingut de la pàgina web