dimarts, de novembre 21, 2006

El 11è Ajunt arriba a Sabadell, amb una conferència sobre bruixeria i amb diferents actuacions

L ’Associació Cultural La Sèpia Verda, les Bruixes del Nord, els Bastoners de Sabadell i Danses al carrer de Sabadell organitzen el 11è Ajunt, amb diferents activitats per homenatjar les tres dones que van ser torturades i executades l’hivern el 1619 a Sabadell: Permanyera Vallcorba, Guillema Roberta i Joana Sol. Un aplec que, segons Jordi Clapés, membre de l’entitat La Sèpia Verda, no es fa només per aquest motiu commemoratiu sinó que es fa per reivindicar moltes altres qüestions. Una conferència sobre bruixeria a l’edat mitjana i l’actuació de Xazzar (que ha rebut un premi al Zona 9) es troben entre les activitats.

El dijous 23 de novembre a 2/4 de 8 de la tarda, al Casal Pere Quart, s’impartirà la xerrada Notes històriques sobre la bruixeria a Europa i Catalunya a càrrec de Josep Abad i Sentís. Aquesta conferència servirà per entendre una mica en què consistia la bruixeria que es practicava a l’edat mitjana, i per saber com va ser la repressió que van patir les persones que la practicaven.

Sopars i invocacions

El dissabte 25 hi haurà un sopar popular a partir de 2/4 de 10 de la nit a la plaça del Mercat Central, i després, hi haurà el concert de Xazzar –klezmer, gipsy i jazz-, un grup que darrerament ha rebut un reconeixement al Zona 9. L’actuació serà a 2/4 d’11 de la nit.

A 2/4 de 12 es farà la "invocació", amb les Bruixes del Nord, Eskamot Vallesà i els Bastoners de Sabadell. Tot això anirà seguit del concert de Nour –raï’n roll-, que serà les 12 de la nit.

Font : SabadellPress
Informació Sabadell no es fa responsable de l'opinió que pugui generar el contingut de la pàgina web