dijous, de novembre 09, 2006

Comunicat judici Alerta Solidària



Vist per sentència el judici a en Pau Rigol

El dimecres 8 de novembre ha estat jutjat en Pau Rigol, el veí de Sabadell que el 30 de setembre d’enguany va ser agredit, insultat, detingut i humiliat a mans de la policia nacional.

Tanmateix, malgrat la claredat dels fets ocorreguts aquella nit els jutjats van decidir tirar endavant un judici farsa contra en Pau al que demanaven 8 mesos de presó i uns 4000 euros entre multes i indemnitzacions per desobediència a l’autoritat i lesions, que els agents que el van detenir van al•legar per tal de justificar la seva actuació.

En paraules de l’advocada d’en Pau Montserrat Salvador el judici va anar força bé i la declaració d’en Pau es va veure reforçada per les de diferents veïns que van veure els fets i van voler que així constés a jutjats.

Per altra banda a fora es va realitzar una concentració de suport d’un centenar de persones amb diverses pancartes i cartells. També hi va haver present un important dispositiu dels mossos d’esquadra i de policia de paisà que no van voler passar desapercebuts ja que amb actitud provocadora van arrencar una pancarta que els manifestants havien penjat en suport a en Pau.

Ara toca esperar sentència, però cal preguntar-se perquè aquest judici ha estat tan ràpid i el que ha d’asseure la policia nacional al banc dels acusats encara no té ni data.

Per això, des d’Alerta Solidària fem una crida a la solidaritat amb en Pau i demanen a tota la població que es mantingui atenta a les pròximes notícies i mobilitzacions que de ben segur es faran si no es fa justícia amb aquest cas.

Sabadell, 9 de novembre del 2006