dimecres, de novembre 22, 2006

La Campanya contra el Quart Cinturó, en llums nadalenques

Membres de la Campanya amb els rètols / I.V.La Campanya contra el Quart Cinturó agafa aquests dies tints nadalencs. I és que els responsables de la campanya proposen una nova forma de protestar contra la construcció d’aquest vial d’una forma ben vistosa i adient a les ja pròximes dates nadalenques. Ahir dimarts, representants de la Campanya van presentar a la plaça Doctor Robert els rètols. La idea és expressar el rebuig al projecte del Quart Cinturó a partir del rètol lluminós dissenyat per Joan Vila Puig.

El rètol es pot penjar als balcons i finestres, aprofitant la proximitat de les dates nadalenques, quan molta gent penja motius lluminosos a l’exterior dels seus domicilis. Qualsevol persona interessada, es pot posar en contacte amb la campanya, a través del seu web, per tal d’adquirir-ne un, per un preu de 18 €.

3 de desembre, Manifestació a Sabadell

Un dels membres de la campanya, Maties Serracant, ha afirmat que l’adjudicació del tram de la B-40 entre Terrassa i Viladecavalls, aprovada divendres 17 pel Ministeri de Foment, suposa "un pas més administratiu i un pas menys per portar a terme un debat, que hem estat reclamant durant molt de temps". Serracant ha instat al futur govern de la Generalitat "a replantejar el seu posicionament en el tema del Quart Cinturó i a fer cert cas de les nostres reivindicacions, en tant que estan molt fonamentades des d’un punt de vista tècnic.

La plataforma continua lluitant contra la infraestructura de diferents formes. Per una banda, administrativa, ja que s’han interposat diversos contenciosos administratius; per l’altra política, ja que dues de les tres forces que formaran el futur govern català (ERC i IC-V) estan en contra del Quart Cinturó i, finalment, popular, ja que s’ha convocat una gran manifestació el proper diumenge 3 de desembre a les 12 hores a l’estació de Renfe de Sabadell Centre.

D’alta banda, Serracant ha lamentat que encara cap president de la Generalitat hagi rebut de forma oficial a representants de la campanya i escoltar així els seus plantejaments i les seves propostes alternatives per tal de "millorar la mobilitat a la regió metropolitana de Barcelona amb el mínim impacte ambiental possible".

El Quart Cinturó avança

Paral·lelament a protestes i reivindicacions, els primers trams de la B-40, més coneguda com Quart Cinturó, són licitats i adjudicats. El passat divendres 17, el Ministeri de Foment va adjudicar les obres del tram Viladecavalls-Terrassa de l’autovia orbital, amb un pressupost de 43,82 milions € i un termini d’execució de 21 mesos. Aquest tram, de 4,882 km i que es licità el 31 de juliol, s’estén d’oest a est, des de l’enllaç amb la C-16 fins la riera de les Arenes, al nord de Terrassa.

Igualment, Foment va licitar el 28 de setembre el tram, de 6,16 km, d’Olessa de Montserrat a Viladecavalls, amb un pressupost de 194,81 M €.

Finalment, Foment ha anunciat que properament es licitarà el tram d’Abrera-Olessa de Montserrat.

Font : Sabadellpress
Informació Sabadell no es fa responsable de l'opinió que pugui generar el contingut de la pàgina web