dimecres, de novembre 07, 2007

La lluita contra la privatitzacio de l'educació publica, ha obtingut una petita gran victoria avui, a Tolouse II-Le Mirail (Estat francés)

Avui l'Université Tolouse II-Le Mirail (Tolosa de Lengadoc /Estat francés) s'ha despertat amb totes les facultats bloquejades, per uns piquets que fent efectiu la votació de l'assemblea general d'estudiants de la setmana passada, han paralitzat l'activitat de tota la univesitat, hi han cridat a tothom a una nova assemblea general d'estudiants a 10:30 al principal amfiteatre de l'Universitat, per decidir entre tots i totes si calia seguir amb la vaga i el bloqueig de totes les facultats.

La lluita estudiantil que començà ja fa unes quantes setmanes, demana la retirada (retrait) de la Loi Pecrese, llei mitjançant la qual l'Estat francès vol fer efectiva la declaració de Bolonya a França. Una llei que aprovada a traició aquest estiu pel govern Sarkozy-
És punt per punt calcada a la LOU de l'Estat espanyol que aprovà el govern d'Aznar, (finançament privat de l'Universitat publica, trabes socials i economiques per accedir-hi, an.nulació de tota democràcia universitària, etc)
i que el govern ZP en comptes de derogar (com va prometre) va moure cinicament algunes comes.


En un amfieatre, abarrotat, on gairebé era impossible entrar, i on tranquilament hi havia mes de 2.000 estudiants, ha començat l'assemblea general d'estudiants (AGE).
Durant més de cinc hores, s'han succeit les posicions en contra i a favor del bloqueig, les raons contra la llei.
Sindicalistes estudiantils i estudiants simplement, han conseguit convençer a un auditori en un principi no gaire convençut per continuar el bloqueig i la vaga, entre la demagogia de moltes de les intervencions pel no al bloqueig, les interrupcions constants de certs grupuscles exaltats,que no veient be que es deixes parlar a tothom respectant el torn de paraula, i que després cinicament acusaven els sindicats de manipular l'assemblea i demanaven democràcia.

En una lliçó exemplar, com ja he dit, les intervencions a favor del bloqueig, han estat defensades amb arguments, sense caure en el parany de les provocacions i insults dels grupuscles, explicant pacientment la necessitat que té el moviment de bloquejar facultats.

I al final ha succeit la sorpresa, en una votació a ma alçada que s'ha hagut de repetir varies vegades per la quantitat de vots emesos.
Ha guanyat per un ajustat resultat el si, el seguir bloquejant les facultats, seguir la lluita.
Els grupuscles que demanaven "democràcia" al veure com perdien la votació han abandonat sobtadament l'assemblea i contra la decisió general de la majoria han intentat desbloquejar algunes facultats, fet que la formació rapida de piquets espontanis ha impedit.

Avui al Mirail, davant dels mitjans de comunicació i de la resta d'universitats de tot l'Estat francés, que esperaven que succeiria.
L'Assemblea d'Estudiants ha decidit fer valer el dret col.lectiu a la revindicicaió justa de una educació publica accesible per tothom per sobre d'interessos individuals de cada un/a de seguir nant a classe per un treball, un examen, etc.
Avui al Mirail ha reafirmat que la lluita és absolutament necessària per guanyar els nostres drets bàsics.
I en fer-ho ,de ben segur que el seu exemple, donara força a tots els estudiants que arreu d'europa enfronten el pla bolonya i les seves corresponents lleis estatals.
Com diuen aquí : Seul la lutte paie!

Salutacions militants

Víctor

Erasmus de Psicologia a Tolosa / Tolouse II le Mirail.

Font: Indymedia Barcelona