dimarts, de novembre 20, 2007

MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA EL 24 DE NOVEMBRE A SABADELL

Ens diuen que fa trenta anys es va deixar enrere una fosca etapa de la nostra història i que es va obrir el gloriós camí cap a la pau, cap a la democràcia. Calia oblidar el mal patit durant tant de temps, enterrant rencors i sobretot, calia que tothom es posicionés al costat del que Ells anomenaven i anomenen cínicament llibertat. Nosaltres no ens creiem cap d'aquestes mentides i menys quan dia a dia seguim patint agressions feixistes en tants àmbits.

Només cal recordar que el passat 11 de novembre un jove de 16 anys va morir assassinat a mans d'un neonazi membre de l'exèrcit espanyol a Madrid, incrementant així la xifra de víctimes que malauradament augmenta any rere any. Aquest dimarts 20 de novembre han estat condemnats dos joves de Girona a pagar una multa de 2700 euros cadascú per cremar una foto del monarca.
I Sabadell no queda pas al marge de tot això, el mateix dia va començar el judici contra quatre neonazis per agressions, intimidació, robatori i amenaça a punta de pistola. Fa 9 anys de tot plegat i encara no s'ha decretat cap sentència que els condemni d'una vegada. Mentrestant alguns d'ells es presenten a les llistes del Moviment Social Republicà, partit feixista que es presenta a la nostra ciutat amb tota impunitat. A més, dissabte passat es va realitzar una concentració neonazi a l'Ajuntament, davant la passivitat de la Conselleria d'interior i de retruc, dels mossos d'esquadra, que van permetre que es manifestessin tranquil·lament, contràriament a l'actuació que van tenir a la manifestació antifeixista de Barcelona en record a Carlos, on van carregar i detenir gent indiscriminadament.

Estem cansats de mentides, de silencis i de copets a l'esquena, mentre als nostres carrers segueix havent-hi simbologia franquista i els partits polítics segueixen rentant-se les mans.

Per totes les persones que han mort a les seves mans defensant l’autèntic significat de justícia i llibertat, NO CALLAREM! Guillem, Roger, Carlos... nosaltres no oblidem!

El proper dissabte us esperem a totes a la manifestació a les 20:00 a la Plaça Creu Alta.