dimarts, de novembre 13, 2007

Breu repàs al 4t cinturó - Opinió

Temps hem tingut tothom de sentir a parlar del quart cinturó, però per si de cas en farem un breu repàs.

Aquest és el projecte d’una nova autovia que va néixer al 96 amb l’intenció d’unir Sant Celoni i Abrera el qual formaria part de l’anomenat “eje prelitoral catalán”, són moltes les entitats que s’han sumat en contra d’aquest projecte. Un total de 279 procedents d’entitats excursionistes, veïnals, estudiantils i molta gent a títol individual, dins de la campanya que va néixer en contra d’aquest projecte. Campanya ha tirat endavant estudis d’aquest projecte amb els impactes que aquest comporta i ha pogut fer projectes alternatius, més viables i dels quals l’administració no n’ha volgut saber res.

El projecte ara s’ha convertit en una realitat amb tot el que aquesta comporta, realitat que travessa espais agrícoles i forestals propers als parcs naturals de Sant Llorenç del Munt-Serra de l'Obac, del Montseny i del Montnegre-Corredor i els boscos de la nostre comarca.

Per desgràcia aquí Sabadell no ens en salvem d’aquest projecte que amenaça els nostres boscos, o millor dit el que ens queda de boscos (unes 916 hectàrees) com podrien ser Togores o Sant Julià.

Per tot això ara més que mai no ens podem fer enrere i no podem fer la vista grossa davant d’aquestes bestieses que ens arriben de les administracions, sense veure primer la realitat del problema; la manca d’una bona xarxa de rodalies, la supressió dels peatges que formen cues i cues, problemes i problemes amb les línees actuals i moltes més que en podríem dir.

Per a més informació del projecte podeu visitar la pàgina web de la Campanya Contra el Quart Cinturó