dimecres, de maig 07, 2008

Acte comarcal de suport a en Franki de Terrassa, pres per una bandera espanyola

Us adjuntem la convocatòria d'un acte comarcal de suport a en Francesc Argemí de Terrassa, que es farà divendres 9 a les 19h davant l'ajuntament de Sabadell. En Franki es troba a la presó des del 28 d'abril pe intentar despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Terrassa:

Des del Vallès Occidental exigim la LLIBERTAT d'en FRANKI L'any 2002, arran d'una cercavila festiva durant les festes majors de Terrassa, en la que es va voler despenjar les banderes espanyoles i europea de l'Ajuntament de Terrassa, es va iniciar un procés judicial contra dos veïns de Terrassa. El 2005, un d'ells, en Francesc Argemí, va ser condemnat a 2 anys i 7 mesos de presó per ultratge a la bandera espanyola, atemptat a l'autoritat i desordres públics. El judici, va estar ple d'irregularitats ja que fins hi tot un dels policies municipals que va anar a declarar va afirmar que reconeixia l'acusat perquè li havien passat el nom a comissaria. Alhora, el jutge que el va condemnar, Rovira del Canto, és un ex-fiscal militar que va afirmar en la sentència que, malgrat no es pogués demostrar que en Franki hagués sigut el responsable, era molt probable que així ho fos, vulnerant qualsevol principi d'innocència. Des de dilluns 28 d'abril de 2008, en Franki resta a presó. Els mossos d'esquadra el van detenir de forma clarament política saltant-se el fet d'informar-lo prèviament i fins hi tot no van avisar a la seva advocada. Per tot això des del Vallès Occidental:
- considerem que ens trobem en un nou cas de persecució política contra les persones que participen de moviments revolucionaris i transformadors.
- considerem que en aquest procés s'han vulnerat sistemàticament principis fonamentals en però a donar un càstig clarament exemplar a qualsevol persona que no estigui en acord amb l'actual estat de les coses i ho mostri.
- considerem que és un nou exemple de les grans continuïtats que hi va haver en el mal anomenat procés de transició, que s'exemplifiquen amb la condemna d'ultratge a la bandera (podríem recordar també el recent cas de crema de fotografies de la corona espanyola), amb el fet que un antic fiscal militar pugui estar exercint de jutge i amb el fet que es persegueixin els delictes polítics vulnerant qualsevol principi fonamental.

- considerem lamentable el comportament d'uns partits autoanomenats catalanistes i/o d'esquerres, que estan no només obviant sinó amagant aquest tema, tant a nivell local, comarcal, com de principat.
Per tot això convoquem a tot el Vallès a mobilitzar-se per l'alliberament d'en Franki:
- Divendres 9 de maig a les 19h davant l'ajuntament de Sabadell
acte comarcal de suport i concentració.

-
Dissabte 10 de maig manifestació a les 18h a plç universitat. (sortida des de Sabadell a 3/4 de 5 des de Ferrocarrils Rambla, des de Sant Quirze i Sant Cugat cap a les 5 també a les respectives estacions de Ferrocarrils). Finalment, animem a tots els col·lectius, entitats i veïns i veïnes de la ciutat a donar suport a en Franki, participant dels actes, fent cartes, comunicats de suport difonent el cas.
Alhora, instem els partits polítics (a tots els nivells) a treure el cap de sota l'ala i a posicionar-se respecte el cas (bé sigui a favor o en contra però com a mínim que clarifiquin la seva postura). LLIBERTAT FRANKI DE TERRASSA


Convoquen

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa i Alerta Solidària

BARBERÀ: Ateneu Popular de Barberà, Assemblea de Joves de Barberà, Alternativa per Barberà.
CASTELLAR DEL VALLÈS: Assemblea de Joves de Castellar del Vallès
CERDANYOLA: Plataforma Activa i Social (PAS), MAULETS, Assemblea d'Okupes de Cerdanyola, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans.
RIPOLLET: COP de Ripollet.
SABADELL: CGT, CUP, Moviment Popular de Sabadell (Assemblea de Joves de Sabadell, Assemblea d'Okupes de Sabadell, Casal Independentista Can Capablanca, Justa Revolta, Endavant, Ràdio Trama) Assemblea per un Habitatge Digne de Sabadell, Ateneu Llibertari de Sabadell, Assemblea d'Estudiants del Pau Vila.
SANT CUGAT: Casal Popular la GITZA, CUP I Assemblea de Joves de Sant Cugat
SANT QUIRZE: Associació el TRABUC, Associació LA TRINXERA
TERRASSA: Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Assemblea d'Okupes de Terrassa, Col·lectiu de Dones del Sac, Assemblea de Joves de Terrassa, Endavant Terrassa.

1 comentari:

nnn ha dit...

la regidora montserrat capdevila fa mofa de les protestes del metro:
http://montserratcapdevila.blogspot.com/2008/04/parella-lingstica-i-metro-sabadell.html