divendres, de maig 09, 2008

Declaració MAES sobre el batxillerat nocturn

El passat mes d’abril el departament d’educació -Ernest Maragall- va anunciar la nova proposta de suprimir el batxillerat nocturn dels instituts, substituint aquest pel batxillerat impartit per l’IOC (a través d’Internet). El departament d'Educació ja ha comunicat als directors d'institut la decisió d'eliminar l'oferta nocturna pel curs 2009-2010. El curs vinent ja no es faran classes de primer i l'any següent el batxillerat nocturn haurà desaparegut. El perquè d’aquesta nova reforma, segons el conseller, son les “despeses econòmiques” que genera l’oferta nocturna. Un cop més, la proposta de supressió del batxillerat nocturn és una clara agressió a l’ensenyament públic i de qualitat.

Actualment hi ha 46 centres públics a Catalunya amb 4914 alumnes que cursen el Batxillerat Nocturn; alumnes que en la seva majoria són alhora treballadors i treballadores a mitja jornada laboral -la majoria d’ells amb feines precàries i mal pagades- mares i pares amb previ fracàs escolar que han trobat en l’oferta nocturna una nova oportunitat per continuar els seus estudis, persones a qui els ha sigut impossible seguir el ritme del batxillerat diürn. Persones que volen seguir amb els seus estudis tot i no disposar de temps ni recursos, tot i tenir serioses dificultats per fer-ho, tot i haver de despertar-se cada dia a les 6 del matí per anar a treballar, tot i haver de cuidar fills, filles, àvies, avis...

El suposat govern d’esquerres sovint ens parla de diversitat i integració, sembla però, que no s’adona de que som éssers socials, necessitem relacionar-nos amb les persones, tenir un professor que ens expliqui perquè no entenem quelcom... A part de que la proposta del batxillerat via Internet posa criteris mercantilistes pel damunt de criteris pedagògics i socials, és cert que no tothom té disponibilitat ni coneixements per accedir al món informàtic.

L’eliminació del batxillerat nocturn no és una proposta allunyada. Un cop més, denunciem els partits polítics institucionals (PSOE, PSOE, PP, ERC, IU, ICV, CiU, PNB...) i els sindicats traïdors (CCOO, UGT) per allunyar-nos de l’educació digna que la societat necessita. Volem formar-nos com a persones crítiques, cultes, amb dret a aprendre i conèixer. No volem reformes que fomentin la desigualtat, la injustícia, la competitivitat, la mercantilització i individualització de l’ensenyament. En son exemples el pla de Bolonya, la LEC, la LOU i la LOE, la supressió del Batxillerat nocturn...

Però no ens poden seguir enganyant: l'educació és un dret, no un privilegi. Tenim dret a conèixer, a aprendre i a formar-nos com persones crítiques. Si degraden l'educació pública és perquè els seus interessos mercantilistes els importen més que nosaltres. Hem de ser conscients que l’educació és el motor de la societat, i de nosaltres dependrà com creixeran les noves generacions. Ara és el nostre torn, ara ens toca a nosaltres sortir al carrer i demostrar la nostra disconformitat. Ara ens toca a nosaltres demostrar que junts, podem aturar el que sigui.

SÍ AL BATXILLERAT NOCTURN!

Per una Educació Pública, Gratuïta, Laica i de Qualitat

Per la paralització del procés de Bolonya, de la LOE, la LOU, la LEC i el Reial Decret, ja!

CONCENTRACIÓ (SBD): 18.00H AL RACÓ DEL CAMPANAR

MANIFESTACIÓ (BCN): 19.00H PLAÇA SANT JAUME


MAES – Moviment d’Assemblees Estudiantils de Sabadell


3 comentaris:

korenn ha dit...

ole MAES(tr@s) de la virtud

Toni ha dit...

Desde Barberà del Vallés 2 centres del poble iescanplanas la romanica ens aglutinarem per anar a Barcelona dia 24OCTUBRE DIMECRES PEL DEMATÍ A LA PLAÇA SANT JAUME som de primer de batxillerat esperem que fem pinya a Barcelona perqué sens escolti gracies companys. Salut!


AJB(assemblea de joves Barberá del Vallès)

Toni ha dit...

EL DIA ES 22 DIMECRES HA SIGUT UNA ERRADA