dijous, de maig 22, 2008

Veus a favor del patrimoni i contra l'especulació

La visió que l'especulació urbanística és la causant del compromís assumit per l'ajuntament de pagar amb 3 milions d'euros i 5.000 metres quadrats de terreny al Ministeri de l'Interior per recuperar els terrenys de la Caserna està molt generalitzada. Moltes de les intervencions a la concentració d'ahir al vespre apuntaven en aquest sentit. Amb una diagnosi comuna, la recepta plantejada és doble: la via judicial i la mobilització social.

Una cinquantena de persones, aproximadament, es van concentrar ahir al vespre davant de l'antiga Caserna de la Guàrdia Civil per reclamar la protecció del patrimoni municipal. Els concentrats, convocats per la Federació d'Associacions de Veïns, van fer una cadena humana al voltant de l'edifici i van cantar la cançó l'Estaca de Lluís Llach. A continuació es van adreçar a la plaça Taulí on Ernest Espinós va explicar que el posicionament de les associacions de veïns ha estat majoritàriament a favor de la mobilització per recuperar la Caserna. Espinós va tornar a insistir en la manca d'independència política amb què, al seu parer, actua el poder judicial.

Els portaveus dels grups municipals d'ERC, Entesa i ICV-EUiA van fer una breu intervenció explicant la postura de cada un d'aquests. Magí Rovira va aclarir que el seu grup no segueix amb el contenciós administratiu, però sí 'amb la lluita política'. L'Entesa per Sabadell va posar l'accent en la importància de la mobilització ciutadana alhora de pressionar perquè l'alcalde retiri el conveni que va signar amb el ministre Rubalcaba. Al seu torn, Carme Garcia va explicar el cas de l'ajuntament de Sant Boi, on una Caserna propietat de l'exèrcit espanyol ha passat a ser propietat municipal sense cap cost per l'ajuntament. El motiu atribuït per la portaveu d'ICV-EUiA és que la proposta d'aquest municipi ha estat destinar el terreny a fer equipaments i habitatge social, de manera que el Ministeri de Defensa 'té clar que en aquest espai no hi haurà especulació'.

La Candidatura d'Unitat Popular va intervenir al final de l'acte a petició d'un dels assistents i va denunciar 'l'afany especulatiu' de l'ajuntament que, considera, ha portat a aquesta situació amb la Caserna però, va advertir, 'casos semblants es poden anar produint'.

La FAV no descarta convocar noves mobilitzacions per seguir reclamant el retorn dels terrenys a la ciutat.

Font: Vilaweb Sabadell