dijous, de juliol 10, 2008

COMIUNICAT DE PREMSA DE L’ASSEMBLEA PER UN HABITATGE DIGNE DE SABADELL

L’Assemblea per un Habitatge digne de Sabadell va iniciar la seva activitat el juliol del 2007 davant les greus mancances d’habitatge social a Sabadell i els llargs terminis existents per a obtenir-ne tot i les demandes nombroses que els sabadellencs i sabadellenques fan a l’administració. La seva creació era continuació d’altres iniciatives en demanda d’habitatge digne, assequible, accessible i sostenible existents a la ciutat. Treballem, doncs, per tal que l’habitatge sigui un dret bàsic universal i exigible, sobretot en els casos de més necessitat i en persones en perill d’exclusió social.

Aquest dissabte 12 de juliol l'Assemblea per un Habitatge Digne de Sabadell (AH DS) celebra el seu primer aniversari a la Plaça Marcet.

El programa previst és el següent:

11:00 h: Taller per a fer casetes de cartró.

12:00 h: Trobada amb entitats d'immigrants, intercanvi d'experiències.

14:00 h: Dinar.

16:00 h: Cantautor

18:00 h: Xerrada amb activistes contra el Pla Caufec, una víctima d'assetjament immobiliari i un membre de l'assemblea per un habitatge digne.

19:30 h: Teatre social

21:00 h – 00:00 h: Musica i barra amb entrepans

00:00 – 02:00 h: Musica amb punxadiscos.

Des de l'AHDS volem destacar que des de l'Ajuntament d'aquesta ciutat ens hem trobat amb una incomprensió enorme i tota una sèrie d'obstacles que finalment ens han impedit celebrar el primer aniversari de l'Assemblea tal i com hauríem volgut. Aquests conflictes al voltant d´ actes que volíem celebrar posa de relleu la contradicció entre les polítiques de participació de l'Ajuntament i la pràctica que es troba qualsevol entitat ciutadana a l'hora d'organitzar actes a la ciutat.

La nostra reivindicació no es pot aturar fins que tots els ciutadans de Sabadell tinguin accés a un habitatge digne a un preu social proporcional als ingressos i que l’habitatge sigui un dret bàsic universal per a tothom a la nostra societat, com en el cas de l’educació i la sanitat.