divendres, de novembre 28, 2008

Crònica del dia 27 a la Facultat de Ciències de la Comunicació.

El dia d'avui ha despertat amb núvols i sense sol, tot i així la alegria no ha faltat a casa nostra. Com podreu suposar, parlo de la Facultat de Ciències de la Comunicació, on les activitats i tallers han continuat amb la mateixa intensitat que ahir. La facultat, però, no ha estat tant transitada com el primer dia d'ocupació, la qual cosa ens ha donat la oportunitat de conèixer-nos millor.

Després de l'esmorzar ens hem distribuït en les nostres respectives comissions per començar la jornada. Entre les activitats programades hi ha hagut tallers de formació, de dinàmiques assembleàries, taller de photoshop i una classe d'iniciació a l'Euskara que ha tingut una gran participació per part dels estudiants. També volem destacar les xerrades-debat moderades per alguns professors de la facultat com la del Jordi Ibarz sobre l'evolució dels tipus de protesta o com la de l'Elvira Altés sobre l'espectacle públic de la violència. Per desconnectar una mica de la participació directa, hem habilitat un aula cinefòrum.

El dinar popular, amb opció vegetariana, l'hem paït molt bé perquè teníem molta gana. A diferencia d'ahir l'hem hagut de fer a dintre degut a les males condicions del temps. Acte seguit sense perdonar el caferet, hem tornat a l'acció i hem gaudit de dues xerrades relacionades amb el periodisme alternatiu i d'altres en què s'ha reflexionat sobre la situació econòmica actual. Una d'elles a mans d'un treballador de la Nissan que ens ha explicat de primera mà la situació dels treballadors d'aquesta empresa. El punt més divertit de la tarda ha estat el taller de música al vestíbul, que igual que ahir, ha omplert la facultat d'harmonioses melodies.

Però el que més ens agradaria destacar, és la participació d'un grup d'estudiants italians que han vingut a contar-nos la seva experiència de la mobilització contra el Pla Bolonya. Allí, el pla ja està implantat i per tant, el seu coneixement sobre les reivindicacions i les estratègies d'organització ens han sigut molt enriquidores. La necessitat d'actuar ràpidament amb la resta de sectors socials i la coordinació entre les universitats, tant a nivell estatal com europeu, són les idees que més han ressaltat.

I una nit més, aquí ens trobem, a la redacció de premsa de la FCC, apurant les darreres forces abans de començar el merescut descans