dijous, de novembre 27, 2008

Una tardor per a menuts i per a adults

L'ADENC (Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura) segueix organitzant activitats dirigides a tots els rangs d'edat per apropar la natura i sensibilitzar per la seva conservació.

Campanya “una gla, un arbre”

El passat diumenge 23 de novembre un públic familiar es va reunir per anar a buscar glans. Aquesta sortida ha iniciat un any més la primera fase de la campanya “Una gla, un arbre” que l'entitat realitza des dels inicis de la seva creació, fa més de 25 anys. La campanya té l'objectiu de sensibilitzar tant a infants com a joves de la importància dels nostres boscos com a sistemes forestals multifuncionals.

Amb aquesta campanya, que consisteix en la recollida de glans, la seva sembra i desenvolupament de plançons que posteriorment al cap d'un any, es trasplantaran en el bosc, els infants i joves se n'adonen de la vulnerabilitat de les primeres fases de creixement de les alzines, arbre mediterrani per excel·lència que domina gran part de les nostres contrades, i de l'important paper ecològic d'aquestes en els nostres boscos, no només com a refugi de fauna i font d'alimentació, sinó també com a generador de biomassa i del microclima del bosc que permet la vida a molts organismes. Aquesta campanya també s'ofereix gratuïtament a tots els centres escolars de la comarca del Vallès que hi vulguin participar.

Els contacontes de l'ADENC

A més a més, aquesta setmana l'ADENC organitza, amb la col·laboració del grup de teatre Manuco, del Centre Sant Vicenç, un contacontes el proper dissabte 29 de novembre, dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 9 anys, amb l'objectiu no només d'apropar la cultura del Brasil, sinó també al respecte al medi ambient i a la diversitat cultural. Tindrà lloc al local de l'ADENC (carrer Sant Isidre 140, Sabadell) a les 17 h.

Així mateix, el grup Manuco també realitzarà un contacontes del Brasil per adults el dia abans, divendres 28 de novembre, a les 19.30h al local de l'ADENC.




ADENC-EdC