diumenge, de novembre 23, 2008

La Facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB segueix ocupada

Al llarg del dia, s'han dut a terme diverses activitats alternatives per part de l'estudiantat.

Durant el tercer dia de l'ocupació els estudiants, que han fet seves les aules de la Facultat de Polítiques i Sociologia de forma indefinida, segueixen realitzant, de manera pacífica i alternativa, xerrades, debats, tallers, assemblees, etc. Alhora, continuen reclamant els tres punts que van plantejar al principi de l'ocupació. Aquests punts són que la UAB reconegui que està en dèficit pressupostari, que es retirin els 31 expedients i els 15 processos judicials, i que es pugui efectuar un referèndum legal i vinculant.

Respecte a aquests tres punts, la comissió de negociació ha estat parlant amb el Rectorat. S'ha començat a negociar el tema del referèndum perquè sigui legal, però no accepten la proposta de l'estudiantat de fer-lo vinculant. Del tema dels expedients, l'Autònoma diu que fins que no acabi la instrucció no es podran retirar i referent als processos judicials, la universitat ha retirat la acusació inicial però el procés segueix obert, i per tant, els estudiants creuen que no ha proposat cap solució real. L'equip directiu de l'Autònoma també ha reconegut el dèficit actual de 20 milions d'euros però no ha acceptat que això comporta privatització, externalització dels serveis, etc.

Activitats del tercer dia d'ocupació

Una de les activitats que han realitzat avui els estudiants ha estat un cercavila que ha començat a la Plaça Cívica, que ha seguit cap a la Facultat de Comunicació, Dret i que ha acabat a la Facultat de Lletres. Alhora, un conjunt d'estudiants han decidit fer una performance que ha recorregut diverses facultats del campus i que ha animat a l'estudiantat passiu a plantejar-se durant una setmana de lluita, la problemàtica de Bolonya en el transcurs d'aquest matí. Així mateix, han realitzat passa classes informatius sobre els nous plans d'estudi i hi ha hagut diversos punts d'informació on tothom ha pogut aclarir dubtes sobre l'ocupació i Bolonya.
Cal destacar també que estudiants d'altres universitats com la Universitat de València – que fa més 30 dies que ocupen espais de les seves facultats –, els de la Universitat de Granada, de Santiago de Compostela, de Grècia i d'Alemanya han vingut expressament a l'Autònoma a explicar la problemàtica del seu entorn universitari que, igual que a la UAB, està directament relacionat amb els conflictes estudiantils i el Pla de Bolonya.

L'estudiantat que ha ocupat aquesta facultat ha volgut deixar clar altre cop el caràcter democràtic i de diàleg de l'acció. I també la demanda d'una educació pública i de qualitat enfront un pla que creuen que amenaça directament aquests dos requisits bàsics.

Finalment, animen als estudiants de l'Autònoma que demà facin vaga a la universitat i que vagin a la manifestació que s'iniciarà a la Plaça Universitat a les 12h. del migdia, organitzada per la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE) – que agrupa les assemblees de totes les Universitats de Barcelona i rodalia –.


Preparant el dinar del segon dia
Xerrada: Experiències d'ocupacions de facultats a Universitats d'arreu
Xerrada: Experiències d'ocupacions de facultats a Universitats d'arreu II