dijous, de novembre 27, 2008

Més de 150 persones assisteixen a la concentració convocada per Justa Revolta, l'Assemblea de Joves, la Candidatura per la Unitat Popular (CUP) i Enda

Diumenge la plaça del cinema Imperial estava plena, però no de gent que entrava o sortia de veure una pel·lícula, sinó de la gent que va assistir a l'acte públic convocat per en commemoració del 25 de Novembre, dia internacional contra la violència de gènere.

L'acte organitzat pel col·lectiu antisexista de Sabadell Justa Revolta, l'organització socialista Endavant (OSAN), la CUP i Assemblea de Joves de Sabadell, va aplegar més de 150 persones.

"Tenim la solució a tots els teus problemes!- Ideal life!" Així començava l'obra de teatre a càrrec de la companyia sabadellenca Teatropia representant una paròdia crítica amb el model de vida patriarcal que imposa el capitalisme i el tracte que els mitjans de comunicació donen dels casos de violència de gènere.

Aquesta crítica lligava amb el manifest que la representant de Justa Revolta va llegir. Un manifest que destacava la pluralitat de la violència de gènere "És important no parlar de violència de gènere en singular sinó que aquesta violència pot adoptar moltes formes diferents". La representant del col·lectiu antisexista va acabar dient que el control de la sexualitat a les dones, els rols de gènere o la negació de l'avortament també eren violències de gènere.

Durant la tarda també es va oferir berenar i es van repartir manifestos als vianants.