dilluns, de desembre 04, 2006

La Campanya contra el 4t Cinturó demanarà entrevistar-se amb José Montilla

MÉS 5.000 PERSONES ES MANIFESTEN A SABADELL I REITEREN EL NO AL QUART CINTURÓ

La manifestació, convocada per les 270 entitats integrades a la Campanya Contra el Quart Cinturó, acaba amb la lectura d'un manifest que denuncia la manca de legitimitat del Quart Cinturó, exigeix inversions en infraestructures de transport públic, reclama la protecció i defensa dels espais naturals de les comarques afectades, reivindica el debat polític i social, i demana al nou president de la Generalitat que encapçali una rigurosa planificació en el debat territorial i infraestructural i compti amb la participació activa de la Campanya.

Unes 5000 persones i 24 tractors s'han manifestat avui diumenge 3 de desembre pels carrers del centre de Sabadell per reclamar l'aturada de les obres de construcció i la tramitació del Quart Cinturó mentre el debat territorial no doni una eficient resposta a la necessària incorporació dels vectors ambientals.

El recorregut i l'acte de cloenda, tots en un marcat caire festiu i ple de missatges adreçats als nostres representants polítics, han comptat amb la presència de persones vingudes d'arreu del Baix Llobregat, Penedès i Vallès. El passeig Manresa ha estat el marc de la lectura del manifest, llegit per Arcadi Oliveres, i de la presentació de la cançó “Com el Vallès no hi ha res”, escrita i interpretada per Fèlix de Blas.

Les entitats reclamem al nou govern de la Generalitat i al govern de l'Estat:

-La retirada del projecte del Quart Cinturó

-L'atenció prioritària al sistema de transport públic (creació de noves línies ferroviàries i la millora de les existents, potenciació de la funció distribuïdora de les línies d'autobusos).

-Priorització d'inversions en la xarxa viària existent, per davant de la construcció de noves vies: millora d'enllaços, supressió de peatges, incorporació d'elements de gestió en la mobilitat en vehicle privat...

-La coherència entre la protecció de la xarxa d'espais agronaturals, el model territorial i la xarxa de mobilitat.

La Campanya demà mateix sol·licitarà una entrevista amb el president de la Generalitat, Molt Honorable Sr. José Montilla, per transmetre-li directament les peticions formulades avui a Sabadell.

Comunicat de premsa de la CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Tampoc cal pasar-se. Jo 5000 persones tampoc les vaig veure. Quina mania te tothom de exagerar o de reduir les xifres, a sumar n'ensenyen a priaria. I va per tots

Anònim ha dit...

doncs jo crec si que hi eren. Les imatges parlen per si soles.

Anònim ha dit...

jo tambe crec que si que hi eren jo hi era i no se si arribaven a 5000 pero eram un bon grapat.