Les xerrades ens il·lustraran diferents aspectes de cada espècie de cada grup, les seves adaptacions, el seu comportament i els problemes ambientals als quals s’enfronten en l’actualitat, etc. La sortida pràctica tindrà lloc en diferents trams del riu Ripoll.
Els ecosistemes aquàtics són fràgils
Els ecosistemes aquàtics són fràgils i vulnerables a causa de l’acció humana.Per aquest motiu en aquest cicle es farà especial atenció a la importància d’una bona gestió i conservació dels nostres rius, llacs i estanyols. Elcicle compta amb la col·laboració del “Projecte Rius”.
Totes les sessions teòriques es faran a l’Auditori de Caixa Sabadell (carrer d’en Font, 1, Sabadell), els dimarts i dijous de les 19.30 a 21h. El preu de la inscripció per tot el cicle és de 18 euros (per a clients de Caixa Sabadell, socis de l’ADENC, aturats, jubilats i estudiants el preu és de 10 euros). Les places són limitades. Aquest cicle es troba dins el Pla de formació de professorat de secundària, cal consultar requisits.
Per a les inscripcions i més informació sobre el cicle “Habitants d’aigua dolça: coneix la fauna i flora dels ecosistemes aquàtics”, podeu trucar a l’oficina de l’ADENC: 93 717 18 87.
El programa
Dimarts, 17 d’abril: Els rius des d’una perspectiva funcional.
A càrrec d’Eugènia Martí i Roca Científica titular del CSIC, treballa al Centre d’Estudis Avançats de Blanes en la recerca relacionada amb ecosistemesfluvials.
Dijous, 19 d’abril: Les plantes aquàtiques a Catalunya: diversitat iconservació.
A càrrec de Joan Font. Botànic. Professor associat del Departament de Ciències
Ambientals de la Universitat de Girona. Ha participat en la redacció del Llibre vermell de la flora amenaçada de Catalunya.
Dimarts, 24 d’abril: Els peixos dels nostres rius: problemàtica i estatactual.
A càrrec d’Adolf de Sostoa Fernández. Departament de biologia animal,Ictiologia. Universitat de Barcelona.
Dimarts, 26 d’abril: La descoberta dels mamífers relacionats amb l’aigua. A càrrec d’Ignasi Batet. Mestre. Expert en educació ambiental i fundador de diverses entitats d’educació ambiental, ha treballat al Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici, als Aiguamolls de l’Empordà i altres espais naturals. Ha col·laborat en la publicació de diferents guies de
natura.
Dijous, 3 de maig: Amfibis i rèptils dels ambients aquàtics: problemàtica i conservació.
A càrrec de Marc Franch i Quintana. Llicenciat en biologia i doctorant en zoologia a la Universitat de Barcelona. President i fundador de la Fundació EMYS d’estudi i conservació de l’herpetofauna i els seus hàbitats.
Dimarts, 8 de maig: Els macroinvertebrats dels rius mediterranis. A càrrec de Cesc Múrria i Farnós. Doctorant del Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona. Recerca en ecologia dels macroinvertebrats.
Dijous, 10 de maig: La salut dels nostres rius i l’opinió dels seus habitants.
A càrrec de Narcís Prat. Doctor en biologia i catedràtic d’ecologia de laUniversitat de Barcelona.
Membre del CUSA. Assessor del conseller de Medi Ambient per a la Nova Cultura de l’Aigua. Membre fundador de la Fundación Nueva Cultura del Agua. President de la Xarxa per la Nova cultura de l’Aigua a Catalunya.
Diumenge, 22 d’abril: Inspecció de diferents trams del riu Ripoll per tal de determinar el seu estat de conservació, amb la col·laboració del “Projecte Rius” .
Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura
tel. 93 717 18 87
www.adenc.cat
tel. 93 717 18 87
www.adenc.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada