dimarts, d’abril 17, 2007

La Comissió de la Convivència condemna el "trist final" del concert de la CAJEI al Parc Central

La Comissió de la Convivència de Sabadell ha condemnat avui l'apunyalament d'un jove la matinada de dissabte al final d'un concert organitzat per la Coordinadora d'Assemblees de Joves d'Esquerra Independentista (CAJEI) al Parc Central del Vallès. L'organisme, integrat per l'Ajuntament i diverses entitats, ha emès un comunicat [vegeu document adjunt] en el qual lamenta el "trist final" de la festa i demana als Mossos d'Esquadra que les investigacions siguin el màxim possible "d'acurades i ràpides" per detenir el culpable de l'agressió. La comissió, que va tractar el cas en la seva reunió d'ahir, és un òrgan de debat, clarificació i decisió sobre la violència que treballa per evitar-la i prevenir-la i fer una ciutat "més cívica i més segura". En formen part tècnics municipals, partits polítics, associacions de veïns, víctimes de la violència d'extrema dreta, cossos de seguretat, associacions d'immigrants o el Síndic Municipal de Greuges, entre d'altres.

D'altra banda, els portaveus del Moviment Popular de Sabadell (MPS), Míriam Ferrándiz, i de la CAJEI, Oriol Sánchez, han assegurat aquest matí que els autors de l'agressió són skins "violents habituals" vinculats als ambients okupes i independentistes però que "no tenen una ideologia política clara". Farrándiz i Sánchez han descartat que els agressors siguin nazis o skins antifeixistes (sharps) i han admès que l'autor material de l'apunyalament "podria no ser de Sabadell" però l'han adscrit a un "conegut grup de provocadors de la ciutat". Segons Ferrándiz, aquests caps rapats ja van protagonitzar fets violents a les Barraques de l'any passat, als antics centres socials alliberats Can Calamarsa i Malcom X i es troben "exclosos" de la majoria d'espais que utilitzen els joves. "Però com que els moviments socials ens caracteritzem per ser menys excloents, s'han aprofitat de la nostra manera de resoldre els problemes per la via del diàleg i les segones oportunitats", ha afegit la portaveu de l'MPS. De tota manera els seus responsables prendran mesures d'ordre intern per evitar que aquest "individus" tornin a fer-se sentir als espais d'aquests col·lectius.

Ferrándiz i Sánchez han negat la versió dels fets feta pels Mossos d'Esquadra, que han descrit l'episodi com "una baralla entre diferents grups". En aquest sentit, han explicat que durant el concert un grup d'skins va protagonitzar diverses baralles i que, al final, "una quinzena de caps rapats va esperar els organitzadors i cinc d'ells van començar a apallissar un noi de Barcelona". Quan un company el va intentar socórrer, "un d'aquests skins li va clavar una ganivetada". Tot i així, i en contra del que diu la policia catalana, han insistit que es tracta d'una agressió "feixista, ja que l'atac va ser premeditat i contra joves independentistes". El ferit per arma blanca, un noi del barri barceloní de Gràcia, ja ha abandonat l'Hospital de Sabadell i es troba ingressat a planta a l'Hospital de Barcelona.

Font : Ràdio Sabadell


Per demà dimecres hi ha convocada una concentració a l'ajuntament a les 19.30 en rebuig a les agressions


-COMUNICAT DELS MOSSOS-

Els Mossos d'Esquadra descarten gairebé del tot que l'agressió amb arma blanca a Sabadell de dissabte passat fos de caire ideològic. -Els investigadors ja han trobat la que podria ser l'arma de l'agressió-

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra estan investigant l'agressió amb arma blanca a un jove la matinada de dissabte a Sabadell (Vallès Occidental). Els investigadors estan treballant per identificar l'agressor i determinar les persones implicades per esclarir els fets i les responsabilitats que se'n puguin derivar. Segons tots els indicis, la baralla entre l'agressor i la víctima s'hauria iniciat arran d'una discussió en el control d'accés al recinte quan ja havia finalitzat el concert i els organitzadors estaven començant a desmuntar i buidar el local. Pràcticament està descartat que els agressors estiguin vinculats amb grups d'ideologia neonazi o d'ultradreta i no hi ha cap prova que faci pensar que es tracta d'una agressió per motius ideològics.

La matinada del dissabte 14 d'abril els Mossos d'Esquadra van rebre una trucada avisant d'una baralla al carrer Ramon Albó de Sabadell, a l'altura del número 1, on s'acabava de celebrar un concert. Al lloc dels fets es va trobar un jove, vinculat amb la Coordinadora de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI), amb una ferida d'arma blanca a l'abdomen que va ser traslladat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, on resta ingressat.

Al mateix temps es va muntar un dispositiu per localitzar el presumpte agressor a partir de la descripció donada per diversos testimonis. Durant la recerca es va trobar una navalla amb restes de sang que es podria haver usat en l'agressió i la jaqueta d'un dels presumptes implicats en l'agressió.

L'agressor podria ser detingut per un delicte d'homicidi en grau de temptativa.

Àrea de l'Oficina del Portaveu
Granollers, dilluns 16 d'abril de 2007

Font: Mossos.net