dijous, de juny 07, 2007

Núria Pòrtulas lliure !!!!!!

El jutge de l'Audiència nacional n'ha decretat la llibertat sota fiança

Quatre mesos després de ser detinguda, Núria Pòrtulas tornarà avui al vespre a Sarrià de Ter (Gironès). Pòrtulas, acusada de pertinença a banda armada, surt avui a migdia de la presó sota fiança de 15.000 euros. Ho ha decidit el jutge de l'Audiència nacional espanyola, Juan del Olmo, a petició del fiscal Miguel Ángel Carballo després de l'última declaració de Pòrtulas al tribunal. Núria Pòrtulas s'haurà de presentar cada dia al jutjat de Girona.

Pòrtulas ja havia declarat a l'Audiència espanyola quan fou detinguda i li aplicaren la llei antiterrorista. La segona declaració, de dues hores, va circumscriure's a la documentació confiscada al domicili de Pòrtulas i fou admesa a petició del seu advocat, Benet Salellas, que n'ha demanat l'absolució per manca de proves inculpatòries.

L'advocat va informar després de l'interrogatori que Pòrtulas havia explicat tots els punts sobre la documentació confiscada, que contenia retalls de premsa i fitxers informàtics. En un disc, segons l'acusació, hi havia instruccions tretes d'internet per a fabricar còctels Molotov.

Durant la declaració Benet Salellas va aportar al jutge les deu mil signatures i les vint-i-cinc mocions aprovades per municipis catalans (entre els quals el de Girona) en favor de la llibertat de Pòrtulas.

Des de la detenció, el 7 de febrer, hi ha hagut incomptables concentracions de suport i moltes crítiques a la gestió del Departament d'Interior.