divendres, de juny 08, 2007

Sabadell Cruïlla davant l'aprovació de l'Estudi Informatiu en la seva versió oficial

La Direcció General de Transport de la Generalitat acaba de notificar l'aprovació de l'Estudi Informatiu de l'allargament dels Ferrocarrils en la seva versió oficial, deixant de banda correccions menors (com les possibles a Can Deu) o de més dimensió, com les que hem defensat des de Sabadell cruïlla.

Aquesta decisió ens deixa en el camp administratiu en la possibilitat d'un recurs de reposició per al qual tenim de termini un mes (màxim 6 de juliol). Més concretament, el recurs el pot interposar l'associació Territoris que va formular l'al·legació i podria tenir l'acompanyament del màxim d'entitats i associacions locals.


Des d'ara, el silenci serà el mateix que consentiment de la proposta oficial i ja no queda cap marge per a l'ambigüitat en les posicions de tots plegats.

Només si les entitats es manifestessin activament serà possible manifestar que l'opinió publica es decanta cap a opcions de diàleg i de posar sobre la taula amb tot el seu contingut les opcions que no tenen impacte i que obren la ciutat al seu entorn.


En el camp polític, el fet que un conjunt de forces polítiques de l'Ajuntament ens hagi donat suport s'hauria de traduir en una moció de suport i en l'acompanyament dels representants locals cap a les respectives direccions nacionals per a que la qüestió no mori en una simple tramitació administrativa. Aquestes mateixes forces ens han d'obrir la porta per poder acudir al Parlament de Catalunya per tal de parlar amb la Comissió Parlamentària d'Infrastructures.


Durant els darrers mesos el Projecte Constructiu oficial ha avançat de manera que sense saber-se el resultat de l'Estudi Informatiu, s'ha anat consolidant amb escarni del procediment administratiu en una opció que encara no estava resolta.

La manca de respecte a la discussió objectiva de les propostes presentades durant el període de la informació pública per part de la Generalitat s'han complementat amb la manca de voluntat de diàleg per part del Govern municipal a Ajuntament, adduint que era cosa de la Generalitat, coordinant-s'hi, però, estretament en la definició de l'aparcament que es vol fer en el forat de l'Estació i amb l'anunci que podrem participar en el disseny de la superfície que en resultarà.


Si tot i la mobilització ciutadana de persones i entitats que no és pot menysprear, si tot i la presència de regidors a l'ajuntament que ens fan suport, la proposta oficial continua el seu camí, és que les coses van bastant malament en una societat democràtica on operacions d'aquesta magnitud s'haurien de fer en molt millors procediments.


De tot plegat en parlarem en la propera assemblea a l'Alliance Française, el proper dilluns 11 a les 8 del vespre. Els motius recents atorguen encara més interès a l'assistència i al debat que hi farem.

Junta Permanent de Sabadell cruïlla.

7 de juny de 2007