dissabte, de juny 16, 2007

Què és l'ADF de Sabadell i què fan ?

L’agrupació de Defensa Forestal de Sabadell va ser constituïda l’any 96 amb el record present dels incendis del 94 que varen afectar tan terriblement el nostre país i Sabadell no en va quedar al marge.

L’any va ser un punt i a part en la lluita contra els incendis forestals , la crema de més de 70.000 hectàrees va superar les previsions , ni professionals ni voluntaris tenien els mitjans adequats i la coordinació no era l’esperada. Ara 11 anys més tard la situació és molt més esperançadora , però el clima Mediterrani ens guarda moltes sorpreses , per això cal està preparats.

El seu objectiu és la prevenció i la lluita contra els incendis Forestals. La seva filosofia és la protecció del Medi Ambient , ajuda els propietaris en aquesta tasca , trobar l’equilibri entre la modernització i el respecte per la natura.

Nosaltres som un municipi amb una terreny forestal mes aviat petit ( 916 h ) i això és el que ens fa creure en la necessitat imperiosa de protegir-lo costi el que costi.

A l’ADF de Sabadell compta amb 40 voluntaris i el material necessari per a fer la prevenció i extinció d’incendis forestals, que en un cas de Gran Incendi Forestal (GIF) podrien arribar a ser uns 500 voluntaris sense comptar amb les dotacions de bombers.

A part d’això també realitzen durant els mesos d’hivern neteges de camins forestals i activitats per a la prevenció.

Aquest any per primer cop comptaran amb una coordinació comarcal amb un control central a el parc de bombers de Bellaterra.