dilluns, de març 05, 2007

L’ADENC organitza el curs de meteorologia "Quin temps farà?"

L’ADENC organitza de nou un curs de meteorologia.

Degut a la bona acceptació del curs de meteorologia de l’any passat, enguany l’ADENC organitza un curs d’ampliació. Amb el títol “Quin temps farà?” en Marcel Costa Vila, llicenciat en biologia, ens donarà les nocions bàsiques per poder conèixer amb anticipació el temps que farà en els propers dies.

La predicció del temps és una informació que sempre és de gran utilitat. La predicció a partir de l’observació del núvols forma part d’una saviesa antiga, però igualment vàlida en l’actualitat, que malauradament cada cop coneix menys gent. Tanmateix, la societat de la informació en la qual vivim ens permet accedir a informació i mapes meteorològics de manera gairebé immediata. Saber interpretar aquest tipus de dades i aplicar-les a la predicció del temps a la nostra àrea geogràfica són també procediments que poden ser útils per a molts àmbits.

Aquest curs de meteorologia “Quin temps farà?”, pretén donar les bases de meteorologia necessàries per poder realitzar prediccions del temps a partir de l’observació del cel i a partir de mapes, així com fer diversos exercicis pràctics sobre aquestes tasques.

El curs es divideix en dues grans parts. Les sessions I i II, on es donaran les nocions bàsiques d’estructura i dinàmica de l’atmosfera que permeten conèixer els principals fenòmens meteorològics a escala local i planetària. Les sessions III, IV i V, en les quals es tractaran els procediments per fer prediccions del temps a partir de l’observació del cel i partir de mapes
meteorològics, al mateix temps que es realitzaran exercicis pràctics d’aplicació.

El curs inicia les seves cinc sessions el dilluns 12 de març i acaba el 26. Les sessions són a ca l'Estruch de 19.30 a 21 hores. Cal fer la inscripció prèvia a l'ADENC.