dimarts, de març 06, 2007

L’Ajuntament de Sabadell accepta pagar 8 milions d’euros als Okupes perquè marxin d’un immoble de propietat municipal okupat.

Des de l’Assemblea d’Okupes de Sabadell volem felicitar a l’Ajuntament de la nostra ciutat pel talant extremadament progressista de la seva gestió de govern, fins ara mai vist en cap altre racó del món, pel fet d’haver pagat 8 milions d’euros (dels impostos dels sabadellencs i sabadellenques) com a contrapartida perquè els okupes marxéssim d’un local de propietat municipal que estava okupat des de l’any passat. Aquest local es feia servir tant d’espai de vivendes com de “centre social” (de forma peculiar, però així se’n podria dir).
Per altra banda, volíem aprofitat l’avinentesa per demanar perdó a l’Ajuntament, per totes les acusacions que hem fet fins al moment titllant-lo d’antidemocràtic, d’autoritari i de no dialogant; i pensa que nosaltres demanàvem que en els casos d’okupació s’apliquessin models de resolució de conflicte similars als que s’utilitzen a Holanda....
Tot seguit passarem a exposar el cas en concret al qual ens referim per tal que tothom en pugui saber fins l’últim detall i pugui així enorgullir-se del nostre Ajuntament:
Resulta, que la Caserna de la Guàrdia Civil (situada a la cantonada del carrer Vilarrúbies amb Gran Via) és de propietat municipal i que aquesta fou cedida, a meitats del segle passat, a la Guàrdia Civil per tal que hi realitzés les seves “funcions d’ordre”. Resulta també, que a finals de l’últim mandat de l’ex-alcalde A. Farrés, aquest signà un conveni amb la Guàrdia Civil en el que es recollia que aquest cos havia d’abandonar l’immoble quan des de l’Ajuntament es requerís, amb un període de temps de com a màxim dos mesos. Resulta finalment, que l’any 2006, l’Ajuntament Bustos va requerir a la Guàrdia Civil que es fes efectiva la seva marxa de la Caserna però si negaren. Passaren els dos mesos i segons el contracte, la Guàrdia Civil passava a estar okupant un espai municipal. En aquells moments de tensió, en els quals els antisistema havien pres un nou espai municipal, el pols de l’alcalde no tremolà i aconseguí arrencar un acord immillorable per a la ciutat en el qual es comprometia a pagar 3 milions d’euros en efectiu i un solar valorat amb 5 milions d’euros de propietat municipal per tal que els okupes abandonessin l’immoble.
Davant de tots aquests fets, i davant d’aquesta nova oportunitat de què totes i tots podem ser milionaris, instem a la societat sabadellenca a què okupi locals de propietat municipal i a què exigeixi per tal d’abandonar-los, els 8 milions d’euros corresponents. De ben segur que immediatament l’Ajuntament els farà efectius, no podria ser d’una altra manera no? Si tenim en compte el principi que ens repeteixen una i una altra vegada de què totes i tots som iguals!?
Assemblea d’Okupes de Sabadell, març de 2007