dilluns, de març 26, 2007

SABADELL NECESSITA EL TREN!!! - Manifest del Comerç i Serveis

L’ampliació del traçat del tren dels Ferrocarrils de la Generalitat, és imprescindible pel desenvolupament de Sabadell i la seva comarca.

Sabadell és una ciutat amb mil anys d’història comercial. El Sabadell actual és conseqüència del primitiu mercat que se celebrava en una cruïlla de camins que coincideix amb el que avui en diem Passeig de la Plaça Major. Avui l’activitat econòmica de serveis i comercial de Sabadell s’ha estès per tota la ciutat.

Per fomentar l’activitat comercial i de serveis, necessitem millorar i crear nous mitjans de transport que ens facilitin les comunicacions internes i les connexions amb tota la comarca.

Volem el millor traçat del tren per Sabadell i la seva comarca. Amb les millors expectatives de cara al futur.

Volem la garantia total per tal que la mobilitat del transport públic i privat a tot el llarg i ampla de la nostra ciutat no es vegi greument perjudicada durant el temps que hauran de durar les obres.

Assumirem els costos, dificultats i molèsties sobre l'activitat comercial que impliquin les obres de la millor solució possible. Però demanen un procés de decisió clar i sense opacitats.

Constatem, tanmateix, que l'opció Sabadell cruïlla planteja una alternativa interessant pel seu nul impacte al Passeig de la Plaça Major i per l’interès de la creació d'una altre polaritat de Centre al voltant de l'Estació situada al Vapor Turull. Igualment, constatem que la opció Sabadell Cruïlla planteja millors opcions en l’àmbit de la Plaça Espanya i de l’Avinguda Josep Tarradellas, ja que quedaria sotmesa a un greu i llarg impacte si se seguis l’opció de l’avantprojecte oficial.

Volem que les entitats representatives del món dels Serveis i del Comerç de Sabadell prenguin el protagonisme que han de tenir i defensin els interessos d’aquestes activitats econòmiques i de la ciutat, que són coincidents, i que encapçalin el debat públic i obert de les diferents opcions presents.

En conclusió, volem que hi hagi diàleg. Demanem llum, publicitat i participació en el contrast de les opcions presents

Sabadell, febrer de 2007