dimarts, de març 13, 2007

Retiren els 6 mesos de presó a Pau Rigol !

Aquest matí, a les 10:00h, ha tingut lloc la roda de premsa convocada per fer públiques les valoracions que han fet diferents sectors del teixit associatiu sabadellenc en relació a la resolució del recurs presentat per en Pau Rigol al Tribunal Provincial. En ella han intervingut un membre d’Alerta Solidària, un membre del Moviment Popular de Sabadell i el mateix Pau Rigol.
El Pau ha iniciat la roda de premsa fent un recordatori dels fets i ha explicat com aquella nit del 30 de setembre del 2006 va ser durament maltractat i detingut –sota les acusacions de desobediència i agressió a l’autoritat entre d’altres- pel simple fet d’interessar-se per una actuació policial que estava tenint lloc al costat de casa seva i per negar-se a mostrar el seu DNI. Posteriorment ha fet una descripció del malestar familiar, personal i econòmic que han comportat la brutal i injustificada detenció i el procés penal iniciat posteriorment. A més, ha mostrat la seva alegria per l’acceptació d’un recurs que, a més de rebaixar la pena imposada de sis mesos de presó a 120€ de multa, el deixa lliure d’antecedents. Tot i això, ha remarcat la injustícia que representa veure’s obligat a pagar aquesta important suma de diners a canvi d’una pallissa, d’una detenció i d’un desagradable procés judicial, i ha recordat que els autors dels fets així com els seus responsables polítics encara romanen impunes. Finalment ha mostrat el seu agraïment a totes aquelles persones i col•lectius que s’han mobilitzat i solidaritzat per tal d’atenuar aquesta injustícia, especialment als veïns i veïnes de la vivenda okupada on resideix, juntament amb els companys i familiars que l’han ajudat a superar aquest mal tràngol.
Des d’Alerta Solidària s’ha volgut demostrar com a l’Estat Espanyol es realitzen sistemàticament detencions i condemnes farsa per tal de tapar la brutalitat policial que es realitza contra les persones que treballen en col•lectius que s’oposen a l’actual estat de les coses. Han remarcat que l’acceptació del recurs deixa clarament en evidència a totes aquelles persones, càrrecs polítics i institucions que van defensar la brutal actuació policial i la detenció d’en Pau, degut a que sota l’acusació de faltes que se l’ha imposat finalment, el Pau mai hauria d’haver estat reduït, apallissat, insultat i detingut. Finalment han volgut deixar clar que, tot i aquest petit pas endavant, en cap cas es deixaran de buscar i utilitzar totes les vies possibles per tal de que els responsables físics i polítics de l’actuació policial paguin pel que van fer, advertència que han fet directament al delegat del govern, el senyor Rangel, al qual han demanat explícitament un nou posicionament públic sobre els fets.
Per acabar, des del Moviment Popular de Sabadell –organització a la qual pertany el Pau- s’ha fet una valoració política de l’actuació policial i s’ha remarcat com aquesta brutalitat i impunitat amb la que actuen sistemàticament tots els cossos i forces de seguretat de l’Estat, són fruit de dos elements clau: d’una banda la politització de la policia, que queda demostrada amb el diferent tracte que reben els ciutadans segons la seva ideologia i pràctica política. D’altra banda, la complicitat que mantenen els cossos policials i les institucions. Han senyalat que aquesta complicitat, emparada en el monopoli estatal de la violència, és utilitzada sistemàticament per tal de neutralitzar aquells sectors socials d’oposició i per tal de perpetuar l’statu quo actual. Han citat, entre d’altres exemples, la dura repressió a les mobilitzacions contra la guerra o les investigacions pseudomilitars que pateixen els moviments socials i polítics dissidents. Finalment, i en la mateixa línea que Alerta Solidària, han recordat que en cap cas l’acceptació del recurs implica la fi del cas, i han volgut deixar clar que s’esgotaran totes les vies i s’utilitzaran tots els mitjans necessaris per tal que els responsables físics i polítics de l’agressió i la detenció del company no quedin impunes.