dissabte, de gener 13, 2007

AVUI SURT PUBLICAT EL MANIFEST DE PERSONALITATS "SALVEM EL PARC" !!

Companys i companyes,
Avui dissabte 13 de gener hem publicat a tota pàgina al Diari de Terrassa, el Manifest "Salvem el Parc", amb 150 signatures de personalitats terrassenques del món de la cultura, les arts, el cine i el teatre, les associacions i institucions, la política, l'economia i l'empresa, els mitjans de comunicació, etc. que hi donen suport.
Es tracta d'una fita molt important i que, en bona lògica, hauria de fer reconsiderar d'una vegada a la Diputació la seva posició. No poden continuar actuant amb la prepotència i menysteniment de sempre quan el conjunt de la societat civil d'una ciutat com Terrassa (i esperem que aviat de les altres poblacions) els hi planta cara. Segurament que hi falta gent, perquè ens l'hem descuidat o no hem trobat manera de contactar-hi en aquestes poques setmanes. Però pràcticament tothom a qui ens hem dirigit s'ha mostrat rotundament al nostre costat. I el recull de persones adherides és impressionant!!
No afluixarem!
Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
Al fitxer adjunt hi trobareu la reproducció de l'anunci publicat amb tota la llista de persones adherides.
SALVEM EL PARC !!

EL CONFLICTE DIPUTACIÓ DE BARCELONA – COORDINADORA DE ST. LLORENÇ DEL MUNT

MANIFEST PER AL DIÀLEG

Els sotasignats, persones que estimem el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, davant el conflicte generat per la construcció d'una via de comunicació entre el Coll d'Estenalles i el Pont de Vilomara, per Mata-rodona, conflicte que oposa la Diputació de Barcelona i les entitats excursionistes i ecologistes aplegades en la Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, volem manifestar que:

1- El parc natural de Sant Llorenç del Munt constitueix un patrimoni extraordinari per a tots, tant des del punt de vista ecològic i biològic com paisatgístic, històric i arqueològic, científic, social i cultural. Representa un orgull i un valor immens per a tots els ciutadans, i és digne de tots els esforços de protecció.
2- Les entitats que integren la Coordinadora tenen moltes d'elles una llarga i reconeguda trajectòria ciutadana, amb una àmplia base social i consideració cívica. Les seves opinions i preocupacions s'han de tenir en compte i no es poden menystenir.
3-
El conflicte per aquesta via de comunicació fa quasi vint anys que es manté, havent conegut èpoques de forta mobilitzacio i d'altres en què el projecte s'havia considerat abandonat. No es tracta, per tant, de cap exabrupte per part de les entitats. Alguna cosa falla quan, durant vint anys, una administració pública com la Diputació és incapaç de posar-s'hi d'acord.

4- Sembla indubtable que aquesta obra tindrà un important impacte ambiental i paisatgístic, encara més greu pel fet de tractar-se d'una àrea qualificada com de màxima protecció dins el parc natural. Qualsevol benefici que pugui obtenir-se'n ha de ser sempre valorat contrapesant-hi l'impacte sobre el medi, i sobretot buscant-hi altres alternatives possibles. Cal no oblidar que e l primer objectiu d'existència del parc natural és la conservació de la natura, no l'augment de visitants ni la promocíó turística.
5-
La resposta que la Diputació ha donat fins ara al conflicte no sembla pas la més adequada, i pot deixar ferides amb les entitats difícils de cicatritzar; unes entitats que -no ho oblidem- apleguen i representen el sentir d'una gran majoria d'usuaris del parc natural.
6-
Demanem que la Diputació adopti una actitud de diàleg, que afavoreixi el debat obert i participatiu, en aquest i en d'altres temes del parc natural, que recondueixi el conflicte i que conseqüentment estigui disposada, si cal, a reconsiderar l'obra que a hores d'ara s'està executant a marxes forçades.

(i segueixen 150 noms de personalitats adherides)