dimarts, de gener 09, 2007

20ª Trobada d'entitats i plataformes en defensa del territori dels Països Catalans

L'ADENC (Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura) i Salvem el Vallès formem part de la Federació d'Entitats Ecologistes de Catalunya (EdC). Aquesta Federació està constituïda per organitzacions i plataformes ecologistes i conservacionistes que tenen com a principals objectius la defensa del medi ambient i de la salut de les persones, i el seu estudi i difusió. La Federació d'Entitats Ecologistes de Catalunya està formada per entitats d'arreu de les comarques de Barcelona i de tota Catalunya, (en són entitats membre, algunes de les principals entitats ecologistes del país, com ara, entre d’altres IPCENA, CEPA, GEPEC, IAEDEN, ANG, etc...).

Les contínues agressions que pateix el nostre territori degut a l’especulació, la manca de planificació per part de l’administració i la permissivitat envers l’incompliment de les normes ambientals, han fet que el nostre territori es trobi enmig d’una situació ambiental i social insostenible. D’aquest fet n’ha derivat la creació i revifament de moltes plataformes arreu dels Països Catalans en defensa del territori, així com també la insistència en la defensa del medi ambient per part d’entitats, algunes, amb més de 25 anys d’experiència.

Aquesta serà la vintena vegada que s’organitzen les Trobades ecologistes,
caldria destacar les dues últimes, la 18a a Figueres (organitzada per Salvem l’Empordà i IAEDEN), i la 19a a Tortosa (organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i GEPEC). Aquest any 2007 es realitzaran al Vallès, ocupant-nos de la coordinació des de Salvem el Vallès i l'ADENC i aprofitant l’avinentesa que aquesta entitat celebra 25 anys d’existència, aquestes trobades seran un dels principals actes de l’aniversari.

Informació sobre la 20a Trobada ecologista:
- Les Trobades es realitzaran a les instal·lacions del Patronat Flor de Maig, al terme de Cerdanyola de Vallès
-
Duraran des del divendres 23 de març de 2007 a la tarda fins el diumenge 25 de març al migdia.
- El divendres al vespre i durant tot dissabte es faran xerrades i tallers. El dissabte a la nit hi haurà un concert a Cerdanyola ciutat. El diumenge es farà l’assemblea i el comiat (adjuntem programa més detallat).
- Els debats aniran a l’entorn de 6 eixos: Mobilitat: eixos viaris i ferroviaris, Planificació territorial, Espais naturals a conservar, Gestió de residus, Polítiques energètiques i Agricultura sostenible.
- Es realitzaran 3 tallers: Curs d’edició de material de difusió, Curs bàsic de Recursos Legals, Dret i Medi ambient i Taller de consum responsable.
- Alguns dels ponents seran: Josep Maria Mallarach, Jaume Terrades, Pep Riera, Ramon Caralt, etc,...
- Durant les Trobades es realitzarà una actualització de la Declaració de Figueres i de la de Tortosa.
- Enguany, una important innovació serà la Mostra Jove de treballs d’estudi de ciències naturals i medi ambient, on joves de 16 a 20 anys podran exposar els seus estudis (adjuntem les bases de la mostra).
- Hi són convidades totes les persones interessades. Preu inscripció: 10 euros. Salvem el Vallès, ADENC, Ecologistes de Catalunya

Cap comentari: