dimarts, de gener 16, 2007

Sense democràcia no hi ha pau, Autodeterminació !

El procés per la resolució del conflicte polític que és a les portes de començar al País Basc, té com a objectiu crear les bases democràtiques per a superar la confrontació, incloent totes les opcions polítiques de la societat basca, al voltant de dues taules de negociació: una la dels partits polítics, sindicats i organitzacions socials amb l'objectiu d'arribar a un acord conjunt. L'altra conformada per ETA i el Govern espanyol, per tal de promoure la desmilitarització i solucionar la situació dels presoners i presoneres basques.

ETA va fer pública una treva d'alto el foc el març de 2006. Les autoritats espanyoles i franceses han de fer un pas decisiu per la pau. Es viu un ambient d'esperança al si del poble basc. La superació del conflicte és possible. Per tal de que les negociacions progressin cal la participació de totes i tots en la lluita per una solució democràtica pels drets del poble basc.

Per aquestes raons, els sotasignants fem una crida als Estats francès i espanyol perquè s'impliquin en el procés de diàleg i negociació, acceptant que sigui tota la ciutadania basca qui decideixi el seu futur.

Font: Comité Català de Solidaritat Internacionalista

Cap comentari: