diumenge, de gener 28, 2007

Comunicat de la Plataforma Antifeixista de Sabadell

Comunicat de la Plataforma Antifeixista de Sabadell davant la manifestació nazi que hi va haver el divendres passat a la ciutat i l’actuació dels cossos policials.
El passat divendres a quarts de 7 de la tarda, grups ultradretans de Sabadell van convocar una manifestació racista al Parc Catalunya. Una cinquenta de nazis hi van assistir i van començar a amenaçar, a insultar i a intentar agredir diversos veïns de Sabadell que es trobaven a la zona d’skates del Parc. Cap a les 7 van aparèixer diverses dotacions d’antidisturbis dels mossos i de la policia municipal que van començar a carregar contra les persones que hi havia a la zona d’skates de forma violenta, indiscriminada i totalment injustificada amb el resultat de com a mínim un menor ferit (que ja ha posat denúncia contra els cossos policials). De l’actuació que van realitzar amb la concentració racista no en sabem res.
Constatem amb preocupació que:
  • Per una banda, veiem amb gran preocupació que grups racistes de la ciutat convoquin concentracions d’aquest tipus que només fomenten l’odi i la xenofòbia.
  • I per l’altra, que sembla increïble que els cossos policials de la ciutat de nou hagin agredit a persones que no tenien res a veure amb els fets, talment com si haguessin aprofitat una nova excusa per utilitzar violència contra veïns de Sabadell.
I davant d’aquests fets denunciem:
  • La presència de grups d’ultradreta que agredeixen, amenacen, insulten, i fomenten el racisme i la xenofòbia a la nostra ciutat.
  • L’actuació de nou injustificada i violenta dels cossos policials contra veïns i veïnes de la nostra ciutat.
Per tot això fem una crida a la societat sabadellenca a no deixar-se enganyar pel racisme i la ignorància i a mobilitzar-se contra totes les agressions feixistes i racistes de la nostra ciutat, tant les realitzades per part dels grups d’ultradreta com les realitzades pels cossos policials.
Finalment, no descartem realitzar mobilitzacions contra el feixisme i el racisme durant els pròxims dies.
La ignorància és la llavor del racisme! Tots els colors contra el racisme!
Plataforma Antifeixista de Sabadell, gener del 2007