dimarts, de gener 02, 2007

Tot el traçat de la carretera ja està fet, la destrossa encara no està acabada..

Trenquem la promesa, però hem cregut que la notícia, trista, s'ho mereixia. Salut i mai ens rendirem !
Aquí us deixem el comunicat dels companys de la coordinadora. Més avall hi ha unes fotografies on es pot comprovar l'abans i el després de la destrossa.
---------------------------------------------
Companys i companyes,
Malauradament, la traça de la carretera ja és del tot feta. Us n'enviem unes quantes fotos molt recents (i algunes de com era abans, per comparar) on ho podeu veure. Encara han de tallar més arbres i molts marges s'han de refer; però la ferida més greu ja l'han feta. Molt ràpid. I trist.
Sembla que hi ha una colla de trams que superen el 15% de pendent (pujades fortíssimes). Caldrà comprovar-ho exactament (Medi Ambient els obliga a no passar aquest límit). També han de tallar els arbres a banda i banda per a establir-hi les franges de seguretat.
En fi, no és gaire bon començament d'any, però això ja és irreversible. Ara fa un any i mig, quan des de la Coordinadora preparàvem aquesta darrera campanya contra la carretera, érem conscients que no teníem excessives probabilitats d'aconseguir impedir-ho. Però ho havíem d'intentar. Tots ho teníem clar.
I tanmateix creiem que ha valgut la pena. Com hem dit sempre, la lluita haurà servit i servirà de "vacuna" contra possibles noves pistes al parc (perquè això podria ser només el començament...). La Diputació no ha de sortir impune d'aquest desastre . El cost que els està suposant i els suposarà també ha de sevir per aturar el model de parc turístic i "urbanita" que ens volen imposar. Un parc natural on la prioritat NO és la natura.
No afluixarem!
Estigueu atents a les properes accions de rebuig!
Coordinadora per a la Salvaguarda del Massís de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac

Abans:Després: