La sessió va comptar amb la presència del periodista de TV3 Toni Cruanyes, que ha estat corresponsal a diferents països, i que va poder aportar el seu punt de vista durant la xerrada. Els alumnes van reflexionar sobre la vulneració dels drets fonamentals que pateixen moltes persones arreu del món. Cruanyes va explicar la seva experiència en conflictes, i va parlar de la violació dels drets, posant alguns exemples com els matrimonis convinguts, la tracta d'esclaus o la pena de mort.
La intenció del Síndic Sabadell és programar noves sessions formatives, convidant a persones que parlin dels drets humans per fer que siguin "més enriquidores".
Un cas pràctic
Durant la sessió, Escartín va parlar de la importància del "paper dels joves" i del fet que "participin activament en la societat i en les decisions que es prenen": "Tothom té a la seva mà intentar corregir les injustícies quotidianes, fer un món una mica millor."
Els estudiants van portar a la pràctica els coneixements adquirits i van haver de resoldre un problema d'assetjament. Després els alumnes van realitzar a Cruanyes preguntes de política internacional, com ara la situació de Cuba, Guantánamo, el Tribunal de l'Haia o els vols secrets d’avions de la CIA.
Font: Sabadellpress
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada