dilluns, de febrer 12, 2007

Apropar la figura del Síndic als estudiants

El Síndic Municipal de Greuges, Josep Escartín, vol donar a conèixer la seva tasca entre els estudiants. El passat 31 de gener els alumnes de tercer i quart d'ESO del Col·legi Claret van participar en una d'aquestes sessions formatives i van treballar en un cas pràctic. Segons el Síndic, l'èxit i la bona acollida que va tenir aquesta trobada ha fet que es plantegi programar-ne de noves per arribar al conjunt dels estudiants de la ciutat. La intenció sobretot és apropar-los la figura del síndic com a defensor dels drets de la ciutadania.

La sessió va comptar amb la presència del periodista de TV3 Toni Cruanyes, que ha estat corresponsal a diferents països, i que va poder aportar el seu punt de vista durant la xerrada. Els alumnes van reflexionar sobre la vulneració dels drets fonamentals que pateixen moltes persones arreu del món. Cruanyes va explicar la seva experiència en conflictes, i va parlar de la violació dels drets, posant alguns exemples com els matrimonis convinguts, la tracta d'esclaus o la pena de mort.

La intenció del Síndic Sabadell és programar noves sessions formatives, convidant a persones que parlin dels drets humans per fer que siguin "més enriquidores".

Un cas pràctic

Durant la sessió, Escartín va parlar de la importància del "paper dels joves" i del fet que "participin activament en la societat i en les decisions que es prenen": "Tothom té a la seva mà intentar corregir les injustícies quotidianes, fer un món una mica millor."

Els estudiants van portar a la pràctica els coneixements adquirits i van haver de resoldre un problema d'assetjament. Després els alumnes van realitzar a Cruanyes preguntes de política internacional, com ara la situació de Cuba, Guantánamo, el Tribunal de l'Haia o els vols secrets d’avions de la CIA.

Font: Sabadellpress