divendres, de febrer 23, 2007

Sabadell Cruïlla presenta el "Manifest de professionals"

Entre alguns pesos pesants de la professió com l'enginyer de camins Manuel Herce, el degà del Col·legi d'enginyers industrials, Àngel Llobet, o arquitectes com Pere Mogas o Josep Maria Gil, s'ha donat el tret de sortida al "Manifest de professionals i estudiosos del territori sobre l'allargament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell" .

Amb el manifest, que apareix avalat per més de cent signatures, es preten traslladar el debat a aquells tècnics, professionals iestudiosos, així com a la societat civil, més enllà del debat al sí de
les administracions. Un manifest on es posa de relleu la viabilitat i necessitat d'escoltar la proposta de Sabadell cruïlla, com a proposta amb una forta i més àmplia visió territorial. I de la qual en "sorgirien un munt d'ocasions en el nou paisatge creat". El manifest acaba plantejant una presa en consideració de la proposta i un debat profund, "Aquest balanç permet afirmar que el debat sobre l’allargament dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sabadell compta amb bons documents aportats durant el procésd’informació al públic. Aquestes propostes mereixen una consideració detallada i una maduració que sàpiga extreure de tot aquest material la millor solució per a la ciutat. Per aquest motiu, els professionals del territori sotasignants encoratgem a les administracions de la Generalitat i de Sabadell i a totes les institucions i entitats ciutadanes a que madurin la proposta més acurada possible, ja que el benefici d'aquest procés és decisiu per a la ciutat i per al seu entorn regional."

El manifest estarà penjat al web, i s'hi podrà adherir tothom a través d'aquesta.

Paral·lelament a la presentació del manifest, Sabadell cruïlla diumenge al matí muntarà a la Plaça del Pi de Ca n'Oriach, una paradetainformativa amb fulls i exposició explicant-ne els efectes a la Zona Nord.
I el dimecres a 2/4 de 8 del vespre, també a Ca n'Oriac, concretament al Centre Cívic, la Federació d'Associacions de Veïns ha organitzat una xerrada informativa, entorn els efectes de la proposta oficial a la Zona Nord de la ciutat, i els canvis proposats per la proposta Sabadell Cruïlla.