diumenge, de febrer 11, 2007

La CUP i ERC de Sabadell donen suport al jugador del Barça Oleguer Presas

AMB L’OLEGUER, AMB EL POBLE BASC...

PER LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I L’AUTODETERMINACIÓ!

Davant la nova ofensiva contra l’Oleguer Presas per part del lobby mediàtic del feixisme espanyol arran del seu article al diari Berria, des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) manifestem:

- El nostre suport a l’esportista sabadellenc i el nostre reconeixement al seu compromís en defensa dels valors de la justícia social i les llibertats col·lectives, especialment significatiu en uns temps on la llibertat d’expressió sembla només estar garantida per als qui fan del classisme, el racisme, l’espanyolisme i la catalanofòbia la seva bandera.

- El nostre suport a la lluita dels pobles oprimits en defensa del Dret a l’Autodeterminació, principi democràtic bàsic que hauria de regir les relacions internacionals i, en concret, el nostre suport a un veritable procés de pau al País Basc que reconegui el seu dret a decidir en plena llibertat.

- La nostra denúncia de l’aparell de l’estat espanyol que, a través en aquest cas del paper de la judicatura davant el procés de diàleg obert a Euskalherria, ens demostra novament la seva arrel feixista i la seva condició d’hereu del franquisme.

- La nostra crida al boicot i la denúncia pública de les empreses i els grups mediàtics controlats pel feixisme espanyol que tenen presència als Països Catalans.

Candidatura d’Unitat Popular, 11 de febrer de 2007.

-----------------------------------------------------------

Comunicat d'Esquerra

La secció local d'Esquerra Republicana de Sabadell expressa el seu suport al jugador del FC Barcelona Oleguer Presas, després que l'empresa Kelme hagi recindit el contracte que tenia amb ell arran d'un article d'opinió del futbolista sobre l'actual situació del pres Iñaki De Juana Chaos. Creiem que la decisió de Kelme és un atac contra la llibertat d'expressió, i que forma part de la campanya de manipulació i difamació a la que ja ens tenen acostumats certs poders mediàtics, polítics i empresarials. Oleguer Presas té el dret, com qualsevol ciutadà, a emetre opinions polítiques sense patir represàlies. Des d'Esquerra Sabadell, condemnem qualsevol acte de retallada dels drets individuals de les persones i animem a l'Oleguer Presas, veí de la nostra ciutat i persona compromesa amb diverses entitats cíviques i socials, a seguir expressant-se amb llibertat.