dimecres, de febrer 14, 2007

L'Entesa defensa la rehabilitació del Castell de Can Feu, però no la compra

El portaveu de l'Entesa, Isidre Soler, ha reconegut que la rehabilitació és positiva, però s'han manifestat en contra del fet que el castell passi a propietat municipal. Segons Soler, aquesta antiga masia "podria quedar en mans privades i l'Ajuntament els podria ajudar a rehabilitar-la". A més, el portaveu de l'Entesa no veu amb bons ulls el cost econòmic que suposarà la rehabilitació i el manteniment d'un castell, quan encara no se sap per a què serà utilitzat.

Conveni per aprovar

El conveni de cessió del Castell, però, encara no s'ha signat, ja que s'ha d'aprovar en el proper ple municipal del mes de febrer. Segons aquest conveni, l'Ajuntament obtindrà la titularitat de l'edifici, de 5.000 m2, de les edificacions annexes i de dues hectàrees de zona verda; a més, l'actual propietari pagarà 2 milions d'euros per a consolidar-ne l'estructura i mig milió més per a col·laborar en la futura urbanització del parc.

Com a contraprestació, l'Ajuntament requalificarà els terrenys al voltant de castell com a industrial-terciari, i s'incrementarà en 14.000 m2 la superfície de sostre edificable, així que es construirà un parc industrial de 63.000 m2.

El conveni també diu que l'Ajuntament es farà càrrec de la rehabilitació i del manteniment del castell.

Informe tècnic

ICV-EUiA considera que "l'Ajuntament de la ciutat hauria de treballar amb molta prudència a l'hora de destinar una quantitat tan elevada de diners públics en aquest projecte".

La coalició considera "poc responsable" el parlar de rehabilitació sense que hi hagi un informe tècnic. La coalició ha demanat "un informe tècnic sobre el valor arquitectònic, cultural, històric i patrimonial del Castell de Can Feu"

Font: Sabadellpress