dijous, d’octubre 25, 2007

“Com no sentir-se estranger a Catalunya”

Matthew Tree inaugura l’exposició fotogràfica “Parlem-nos” a Santa Perpètua de Mogoda

Per commemmorar el 15è aniversari del Servei de Català de Santa Perpètua. Divendres 26 d’octubre, a dos quarts de vuit del vespre, a l’Espai 2 de la Biblioteca de Santa Perpètua de Mogoda, l’escriptor Matthew Tree oferirà una xerrada sota el títol “Com no sentir-se estranger a Catalunya”, que servirà per inaugurar l’exposició fotogràfica “Parlem-nos”, organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística en col·laboració amb l’Ajuntament.

Matthew Tree (Londres, 1958) va aprendre el català l’any 1979, i va començar a publicar en aquesta llengua a partir del 1990. Entre molts d’altres, són seus els llibres Ella ve quan vol (Premi Octubre 1999 de narrativa), CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix i La puta feina. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, com ara l’Avui, El Temps, El Periódico de Catalunya, The Times o El País, i també a Catalunya Ràdio, Rac1 o TV3. A més a més, ha estat coguionista i presentador del programa Passatgers. Per a més informació http://www.matthewtree.cat.

“Parlem-nos” és una exposició fotogràfica l’objectiu de la qual és aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres, i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social. I això depèn, a parts iguals, de l’esforç dels que arriben i de la col·laboració dels que ja hi som.

L’exposició estarà situada a l’Espai 3 (prop del Museu) i es podrà visitar en els següents horaris: dimecres, dijous i divendres de 18 a 20.30 h, dissabtes d’11.30 a 13.30 h i diumenges de 12 a 14 h. Les escoles i instituts disposen d’un dossier didàctic per treballar a l’aula i en el moment de la visita.

Santa Perpètua de Mogoda, 24 d’octubre de 2007

CNL de Sabadell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Per a més informació:

http://www.cpnl.cat/sabadell/parlemnos