dijous, d’octubre 11, 2007

Curs de micologia a Sabadell

ACTIVITAT DE TARDOR A L'ADENC: Curs de micologia a Sabadell

L’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) organitza novament un curs de micologia coincidint amb l’arribada de la tardor. El curs, impartit per alguns dels millors experts catalans en la matèria, s’estructura en quatre sessions teòriques i dues sortides de camp. Les sessions s’iniciaran el proper dimarts 16 d’octubre i finalitzaran el dissabte 27 amb una sortida pràctica al camp. Les places del curs són limitades.

Es tracta d'un curs de nivell avançat, dirigit a persones amb certes nocions de micologia o que ja hagin realitzat edicions anteriors del curs “Iniciació a la micologia”.

Aquest curs pretén aprofundir el coneixement dels fongs i bolets, veient-ne la seva biologia, classificació i els grups principals a Catalunya, aprendre a cultivar-los i fer un èmfasi especial en els perills dels bolets tòxics. El curs té un important vessant pràctic en el qual, mitjançant les sortides de camp, es podran reconèixer les espècies més comunes de bolets presents a casa
nostra, des de la terra baixa fins a l’alta muntanya.El preu d'inscripció és de 45 euros pels socis de l’ADENC i de 65 euros per als no socis. La inscripció es pot fer trucant a l’ADENC (93 717 18 87). Les sessions es realitzaran a Ca l'Estruch (c/ Sant Isidre, 140 Sabadell). Aquest curs compta amb la col·laboració de Gràfiques Can Rull i es realitza amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell i l’Obra Social Caixa Sabadell.

Els fongs són organismes microscòpics que juguen un rol molt important en el funcionament dels nostres ecosistemes terrestres. Els bolets són l'estructura aèria reproductora d'aquests organismes i gràcies a ells podem fàcilment identificar-ne l'espècie a ull nu. Catalunya ha estat una terra amb forta tradició boletaire, però els bolets, com a objecte d'estudi naturalístic,
encara són força desconeguts.

ADENC
Sabadell, 11 d'octubre de 2007.